Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 7. 2008,
14.10

Osveženo pred

6 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 17. 7. 2008, 14.10

6 let, 12 mesecev

Školč pozval Rupla k umiku predloga Šinkovca za veleposlanika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Vodja poslanske skupine LDS Jožef Školč je na zunanjega ministra Dimitrija Rupla danes naslovil javno pismo v zvezi z imenovanjem veleposlanikov.

V pismu Školč poziva Rupla, da umakne predlog za imenovanja Matjaža Šinkovca za veleposlanika v Washingtonu, so danes sporočili iz poslanske skupine LDS. "Doma ga spremlja nespoštovanje ter delovanje mimo zakonodaje" Po pisanju Školča "omenjeno osebo ves čas svoje bogate kariere v diplomaciji in doma spremlja nespoštovanje ter delovanje mimo zakonodaje". Kot zadnji tak primer vodja PS LDS v pismu ministru navaja imenovanje uslužbenke MZZ v naziv pooblaščena ministrica brez izpolnjevanja zahtevanih pogojev oziroma kriterijev za to delovno mesto.

"Korupcija pri 'spremljevalki'" "Omenjena uslužbenka se skupaj z Matjažem Šinkovcem seli iz ene službe v druge, pri čemer obema sledijo tudi nepravilnosti in nezakonito ravnanje. Gre za primer, ki ustreza definiciji korupcije, o čemer je komisija za preprečevanje korupcije izdala načelno mnenje, v katerem med drugim pravi, da gre odločitev v nasprotju s skupnimi načeli zakona o javnih uslužbencih in standardi poklicne etike, določenimi v kodeksu ravnanja javnih uslužbencev, s čimer je uradna oseba kršila dolžno ravnanje in s tem omogočila drugemu neupravičeno korist," v pismu navaja Školč.

"Vse od začetka nasprotujemo imenovanju veleposlanikov pred volitvami" Kot v pismu še piše Školč, v poslanskem klubu LDS že od vsega začetka nasprotujejo imenovanjem veleposlanikov v času pred volitvami in pri tem podpirajo jasno izraženo stališče predsednika republike Danila Türka. Zato je LDS poleg obstrukcij sej parlamentarnega odbora za zunanjo politiko (OZP) vsakič predlagal umik točk z dnevnega reda ter pozval vlado, da razmisli o smiselnosti nadaljevanja postopkov ter predvsem, da takoj prekine iskanje privolitve v državah sprejemnicah in začasno zadrži predloge imenovanj.

Ne spreglejte