Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 7. 2008,
12.52

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 7. 2008, 12.52

8 let, 5 mesecev

SDS se danes mudi na Celjskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Poslanska skupina SDS z današnjim obiskom celjskega območja končuje obiske po Sloveniji, ki so bili predvsem namenjeni predstavitvi pokrajinske zakonodaje.

Vodja skupine Jože Tanko je na novinarski konferenci v Celju napovedal, da bo vlada zemljevid pokrajin poslala občinam, na avgustovski izredni seji pa bo DZ sprejemal pokrajinsko zakonodajo. Občine bodo imele 30 dni časa, da podajo svoje pripombe na zemljevide pokrajin, ki so po mnenju Tanka pravi odgovor na razmejitev nalog med državo in lokalno skupnostjo. Po njegovi oceni bodo pokrajine imele zadostna sredstva, da se lahko uresničujejo tudi projekti, ki presegajo občinske meje.

Tanko je poudaril, da pokrajine zadeve rešujejo na drugačen način, opozicijske stranke pa so temu projektu odrekale podporo bolj ko se je bližal h koncu in se je zaključil z nezadostno podporo v DZ.

"Na referendumu smo dobili večinsko podporo vseh, ki so prišli glasovati. Opozicija je utemeljevala, da je sama sposobna projekt vzpostavitve pokrajin narediti boljšega, vendar v treh mandatih niso uspeli pripraviti niti pravne podlage za ta projekt. Zato močno dvomim, da je opozicija sposobna uresničiti ta projekt," je pojasnil Tanko.

Ne spreglejte