Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 5. 2008,
19.39

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 17. 5. 2008, 19.39

8 let, 5 mesecev

SD bo na jesenskih volitvah zadovoljen le z zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Socialni demokrati so v Slovenj Gradcu pripravili shod stranke, na katerem je zbrane nagovoril tudi predsednik Borut Pahor.

Kot je napovedal prvi mož SD, bodo na jesenskih parlamentarnih volitvah dosegli zelo dober rezultat, s katerim pa ne bodo zadovoljni, če to ne bo zmaga, s katero bodo prvič doslej prevzeli odgovornost za vodenje države. Sposobni, da navdihnejo ljudi, ki s sedanjim stanjem niso zadovoljni Pahor je dejal, da v SD razliko med uspehom in zmago vidijo predvsem v sposobnosti, da navdihnejo ljudi, ki s sedanjim stanjem niso zadovoljni in se ozirajo za alternativo, da prepoznajo tisto politično silo, ki je sposobna narediti nekaj pomembnih sprememb v naslednjih štirih letih, zaradi katerih bo po izteku naslednjega mandata velika večina živela bolj demokratično, varno, človeka vredno življenje ter zagotoviti blaginjo za vse, ne le za nekatere.

"Z oblikovanjem alternativnega programa smo prepoznali nekaj osnovnih problemov in izzivov"

"Ljudje vedo, da v štirih letih ni mogoče spremeniti stvari tako, da bi bilo vse v najlepšem redu, prepričan pa sem, da smo z oblikovanjem alternativnega vladnega programa prepoznali nekaj osnovnih problemov in izzivov," je dejal predsednik SD in izpostavil dejstvo, da je značilnost slovenskega naroda predvsem v znanju, delavnosti, ustvarjalnosti in pridnosti vsakega posameznika v tej državi.

Politična pripadnost ne sme biti merilo za prispevanje h blaginji države Pri tem po njegovih besedah zaradi majhnosti naroda in s tem omejene količine vrhunskih športnikov, umetnikov, podjetnikov in strokovnjakov, ne sme biti prvo merilo politična pripadnost tistih, ki lahko prispevajo k blaginji države. Če to presežemo, potem lahko tudi majhen narod postane zelo velik in se prerine v sam vrh po razvitosti v svetu, je dejal Pahor.

"Pripravljeni smo prevzeti odgovornost"

"Če bo bomo znali v naslednjih štirih letih na eni strani dinamizirati gospodarsko življenje in vzpodbuditi nov podjetniški duh, na drugi pa okrepiti socialno povezanost ljudi, da se nihče ne bo počutil izoliranega in vrženega na socialno dno, potem bodo ljudje čez štiri leta rekli, dobro je bilo, da smo leta 2008 dali mandat Socialnim demokratom za vodenje Slovenije," je še dodal prvi mož SD in še enkrat odločno napovedal, da so pripravljeni prevzeti odgovornost.

Shoda v Slovenj Gradcu so se udeležili tudi voditelji treh zunajparlamentarnih strank, ki so na letošnjih volitvah sklenili nastopiti skupaj s SD. Zbrane so tako pozdravili predsednik Demokratske stranke Slovenije Mihael Jurak, predsednik Krščanskih socialistov Andrej Magajna in predsednica Stranke ekoloških gibanj Marinka Vovk.

Ne spreglejte