Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 6. 2008,
12.28

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 17. 6. 2008, 12.28

8 let, 5 mesecev

RTV: Večina odprtih vprašanj o plačnem sistemu usklajena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Generalni direktor Radiotelevizije Slovenija Anton Guzej je na seji programskega sveta RTVS povedal, da je večina odprtih vprašanj povezanih z novim plačnim sistemom že usklajena.

Po njegovih besedah je večina zadev povezanih z novim plačnim sistemom že usklajena, odprtih pa ostaja le še nekaj vprašanj. Tako so prejšnji teden z novinarskim sindikatom že podpisali aneks h kolektivni pogodbi za poklicne novinarje, medtem ko naj bi dogovor s preostalima dvema sindikatoma podpisali še ta teden, je pojasnil. Cilj je zaključiti pogajanja z vsemi tremi sindikati Guzej je ob tem povedal, da njihov cilj ni zaključiti pogajanja samo z enim sindikatom, ampak z vsemi tremi in s tem zapreti to poglavje. Pri tem ocenjuje, da bo zaradi novega plačnega sistema zavod moral dodatno delati na stroških, saj so zdajšnje simulacije pokazale, da zavod stroškov, ki jih prinaša nov plačni sistem, ne bo zmogel.

Direktor Radia Slovenija Vinko Vasle pa je pojasnil razloge za razrešitev urednice tretjega programa nacionalnega radia. Kot je dejal, so urednico razrešili zato, ker ni upoštevala okvira sredstev, ki ga ima progam na razpolago. Zaradi tega je tretji program po njegovih besedah do njene razrešitve že porabil več kot 40 odstotkov sredstev, ki jih ima na razpolago na letni ravni.

Ob tem je še pojasnil, pritrdil pa mu je tudi Guzej, da je bila urednica večkrat opozorjena, da presega višino dodeljenih sredstev, vendar opozoril ni upoštevala.

Ne spreglejte