SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rode: Končna odločitev v rokah svetega očeta

4

termometer

Kardinal Franc Rode je po odstopu ljubljanskega in mariborskega nadškofa sporočil, da iskreno sprejema odločitev papeža Frančiška, obenem pa obema izrazil "bratsko bližino in podporo v molitvi".

"V tem trenutku preizkušnje za Cerkev na Slovenskem hočem poudariti svojo zvestobo svetemu očetu z iskrenim sprejemanjem njegove odločitve, hkrati pa izražam svojo bratsko bližino in podporo v molitvi gospodoma nadškofoma Stresu in Turnšku," piše v Rodetovi pisni izjavi, ki jo je objavila Slovenska škofovska konferenca.

"V tej zadevi sem storil vse, kar je bilo v moji moči, da bi se našla najbolj primerna rešitev, vendar v zavesti, da je končna odločitev v rokah svetega očeta," je dodal kardinal Rode. Papež je ljubljanskega in mariborskega nadškofa, Antona Stresa in Marjana Turnška, k odstopu pozval zaradi njune vloge pri poslovnih odločitvah, ki so privedle do finančnega zloma mariborske nadškofije.

"Vogelni kamen Cerkve je Kristus" Po mnenju Rodeta sicer "odhod dveh zglednih pastirjev ne bi smel načeti zaupanja slovenskih vernikov v Cerkev, katere vogelni kamen je Kristus". "Kljub našim omejenostim in napakam On ostane zvest svoji Cerkvi in je nezrušljiv temelj naše vere in upanja," je prepričan edini slovenski kardinal.

Rode je sicer v lanskem pogovoru za časnik Večer med drugim dejal, da ga v zgodbi o finančnem zlomu mariborske nadškofije najbolj preseneča, "da se ni nihče uprl temu megalomanskemu načrtu, ki je v jasni opreki z evangelijem in v popolnem nasprotju s poslanstvom Cerkve".

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin