Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 5. 2011,
7.09

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 30. 5. 2011, 7.09

8 let, 3 mesece

"Raje umremo kot priznamo poraz"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Pod novicami na portalu siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

Tokrat smo se v rubriki Poglobljeno lotili samomorov in samomorilnosti v Sloveniji. Čeprav po številu samomorov nismo več v samem vrhu evropske lestvice, samomor še zmeraj stori od 400 do 500 Slovencev letno.

laik (28. 5. 2011 09:55:31) To kar se dogaja v kapitalizmu, se je dogajalo tudi v socializmu. Tudi za časa Yuge je bila Slovenija v vrhu samomorilnosti v Evropi, Kosovo, ki je bilo mnogo manj razvito kot Slovenija pa je imelo najmaj samomorov. Torej ni problem v sistemu kapitalizem - socializem..., temveč v vzgoji. Slovenec je za vse kriv sam, ko zgubi službo je sam kriv, ko razpade družina je sam kriv, za slabe ocene v šoli je sam kriv.. Ta občutek krivde je stalen, nekateri pač ne zdržijo.

el rocco (28. 5. 2011 10:03:07) Tukaj bi se delno strinjal z laikom. Pri nas je tako da smo Slovenci zelo navezani na kraj svoje mladosti ali rojstva in nam zelo težko pade če to izgubimo. Poleg tega smo hudo tekmovalni, in kadar izgubimo raje umremo kot priznamo poraz. Vem da ne gre posploševati, ampak je nekaj definitivno tudi na tem.

grah (28. 5. 2011 13:18:34) Nasprotovanje samomoru pomeni samo, da se okolica hoče izogniti odgovornosti za posameznika. V nasprotnem primeru je nujno iskanje vzrokov za samomor in ustrezno ukrepanje proti krivcem, ki so to povzročili. To so lahko starši, zakonski partner, šef v službi, verski ali politični vzroki,... Vsak samomor bi za seboj moral potegniti kriminalistično preiskavo in sodne procese.

Tisti, ki avtoceste uporabljajo le občasno, vedno glasneje navijajo za elektronsko cestninjenje, tisti, ki so na avtocestah vsakodnevno, pa so z vinjetami kar zadovoljni. Vprašanje pa je, ali Dars s cestninami zasluži dovolj, da bo lahko odplačal letne obveznosti.

danit (28. 5. 2011 09:54:22) Kdaj mislijo uvesti elektronsko cestninjenje?? 95 evrov in več jih jaz ne porabim niti pod razno!!!

titus (28. 5. 2011 11:36:54) Kakšno elektronsko cestninjenje, a ste normalni! Nemci so nam jasno povedali, da se to ne izplača njim, kaj šele revni Sloveniji. Naši pa kar rinejo v to in hočejo od njih kupit celoten sistem. Ah ja, saj res, splačalo se bo spet za koga, ki bo na ta račun napolnil svoje žepe, nato ba bo spet vse šlo pogubo, država pa bo samo povečala svoj že tako velik dolg.

Georges (28. 5. 2011 20:32:18) V Nemčiji je bencin po 1,45 - 1,50. Nemci niso tako neumni, da bi kupovali nafto dražje kot mi, pa še večje količine kupujejo. Torej jim več ostane, kajneda? Pri vsakem litru bencina gre precej denarja za ceste, da se ne zafrkavajo s tiskanjem in prodajanjem vinjet ali pa elektronskim cestninjenjem, kar vse požre še nekaj tistega denarja, ki ga pri nas za ceste sicer manjka. Da o smešnih carinikih, ki z rešpetlinom kontrolirajo vinjete, ne zgubljam besed. Ti so tudi kao zastonj...

Ne spreglejte