Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 4. 2013,
15.38

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 20. 4. 2013, 15.38

8 let, 5 mesecev

Potapljači iz Ljubljanice potegnili stara kolesa, prometne znake ... (video in foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Akcija Za lepšo Ljubljano se je tradicionalno simbolično zaključila s čiščenjem reke Ljubljanice.

V akciji je sodelovalo več kot 50 potapljačev, rečno dno pa so očistili med Špico in Zmajskim mostom. Kljub dolgi zimi so člani turističnih društev izvedli okoli 90 čistilnih akcij, so v sporočilu za javnost zapisali v Turizmu Ljubljana.

V akciji, ki se je pričela 22. marca, je sodelovalo vseh 15 turističnih društev, ki delujejo na območju Mestne občine Ljubljana ter Društvo za podvodne aktivnosti Vivera, Sezam in KSS Savlje Kleče. Izvedenih je bilo približno 90 čistilnih akcij, kar je glede na vremenske razmere največ v začetku akcije, so še sporočili s Turizma Ljubljana.

Nesnaga na ogled in v opomin mimoidočim Potapljači, ribiči, gasilci, reševalci, čolnarji, člani društva za podvodne aktivnosti Vivera in člani drugih okoljevarstvenih društev, so danes v okviru osrednjega dogodka očistili reko Ljubljanico, dvignjena nesnaga pa je na ogled in v opomin mimoidočim na Čevljarskem mostu.

Na Čevljarskem mostu je zavod Turizem Ljubljana mimoidočim podaril tudi 1500 lončnic z mačehami, ki imajo poleg lepše podobe mesta tudi močno simbolno vrednost "za lepšo Ljubljano", so zapisali na zavodu.

Povodni mož iskal svojo Urško Med 11. in 13. uro se je na Čevljarskem mostu, Hribarjevem in Cankarjevem nabrežju odvijala tudi kulturno-zabavna prireditev, ko so se na bregovih sprehajali pari v nekdanjih meščanskih opravah in je Povodni mož med njimi iskal svojo Urško. Ko jo je našel, je z njo blizu Tromostovja zaplesal v valove Ljubljanice.

Akcija Za lepšo Ljubljano se sicer uradno zaključi 22. aprila.

Ne spreglejte