Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 6. 2008,
17.15

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 16. 6. 2008, 17.15

8 let, 5 mesecev

Postavitev temeljnega kamna za prizidek k pravoslavni cerkvi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Kot je pojasnil ljubljanski paroh Peran Bošković, bodo v nedeljo slovesno postavili temeljni kamen kulturno-pastoralnega centra v Ljubljani.

Srbska pravoslavna cerkvena občina (SPCO) Ljubljana načrtuje gradnjo kulturno-pastoralnega centra, s katerim namerava rešiti dolgoletni prostorski problem, hkrati pa nove prostore izkoristiti za uresničevanje še enega dolgoletnega cilja, vzpodbujanja dialoga med različnimi verami in kulturami v Sloveniji. Po parohovih besedah postopek pridobivanja gradbenega dovoljenja že teče. S svojimi vsebinami bo kulturno-pastoralni center v urbano središče Ljubljane prinesel nov prostor, ki bo s svojimi dejavnostmi namenjen vsem prebivalcem Ljubljane in širšega okolja, menijo v SPCO Ljubljana. Dogajanje se bo začelo z liturgijo v pravoslavni cerkvi sv. Cirila in Metoda V nedeljo se bo dogajanje začelo ob 9. uri z liturgijo v pravoslavni cerkvi sv. Cirila in Metoda, ki jo bo vodil zagrebško-ljubljanski metropolit in metropolit celotne Italije Jovan Pavlović. Ob 10.30 bo pred cerkvijo na Prešernovi cesti v Ljubljani cerkvenemu delu sledila postavitev temeljnega kamna kulturno-pastoralnega centra SPCO Ljubljana.

Prireditve se bo udeležil tudi Milorad Dodik Slavnostni gost postavitve temeljnega kamna kulturno-pastoralnega centra bo predsednik vlade Janez Janša. Kot je pojasnil Bošković, pa sta bila na prireditev povabljena tudi častna gosta predsednik vlade Republike srbske Milorad Dodik, ki je udeležbo že potrdil, in srbski predsednik Boris Tadić. Na prireditvi bo metropolit Pavlović ministru za pravosodje Lovru Šturmu ter direktorju Urada RS za verske skupnosti Dragu Čeparju podelil najvišje priznanje metropolije, odlikovanje Katarine Kantakuzine Branković I. stopnje.

V kulturnem programu bodo nastopili slovenski in srbski umetniki, ki bodo s svojim nastopom simbolno izkazali pobudo za sodelovanje držav na področju kulture. Prav temu bo namreč namenjen tudi kulturno-pastoralni center.

Ne spreglejte