SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pomežik soncu letos na brezplačne počitnice popeljal približno 800 otrok

3

termometer

 | Foto:
Humanitarna pobuda Pomežik soncu, ki sta jo organizirala Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) in farmacevtska družba Lek, je letos zagotovila počitnice približno 700 otrokom.

S podporo Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij pa se je letovanja udeležilo še 100 otrok s posebnimi potrebami, so sporočili iz ZPMS.

"Socialno izključevanje otrok je vse bolj prisotno"

Po Konvenciji ZN o otrokovih pravicah ima vsak otrok pravico do njemu primernega preživljanja prostega časa in do počitnic, ki so namenjene tako počitku in sprostitvi, kot tudi krepitvi zdravja, je na predstavi rezultatov akcije poudaril predsednik ZPMS Franc Hočevar. Dodal je, da ZPMS sledi konvenciji in da je uresničitev te pravice "v kriznih časih še posebej pomembna, saj je socialno izključevanje otrok zaradi revščine vse bolj prisotno".

Lek je za brezplačne počitnice otrok namenil 195.000 evrov

Letošnja humanitarna pobuda je bila s pomočjo prispevkov ljudi in organizacij, po besedah direktorice korporativnega komuniciranja v Leku Katarine Klemenc Dinjaški, kljub težkim razmeram v gospodarstvu in družbi ponovno uspešna. Dodala je še, da so v Leku za brezplačne počitnice otrok namenil več kot 195.000 evrov, in pozvala druge gospodarske družbe, da se v prihodnjem letu pridružijo akciji.

V 13 letih, od kar poteka akcija, so z njo omogočili letovanje že več kot 9700 otrokom. Samo v letošnjem letu so z akcijo zagotovili brezplačne počitnice 100 otrokom s posebnimi potrebami, skoraj 300 otrokom na nacionalni in še nadaljnjim 400 otrokom na lokalni ravni.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin