Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 7. 2008,
18.40

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 7. 2008, 18.40

8 let, 5 mesecev

Policija: Policisti bodo prejeli plačilo za svoje delo na podlagi podpisanih dogovorov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Na Policiji so se odzvali na petkove navedbe združenja policistov, da policisti, ki so varovali dogodke med predsedovanjem Slovenije EU, do danes niso dobili plačila.

Nikakor ne drži, da njihovo delo ni cenjeno, kot pravijo v združenju, saj bodo policisti prejeli plačilo za svoje delo na podlagi podpisanih dogovorov, zagotavljajo na Policiji. Kot pojasnjujejo, so bili policistom, ki so varovali dogodke med predsedovanjem in so opravljali klasične policijske naloge, v skladu s predpisi v podpis ponujeni dogovori o povečanem obsegu dela. "Nikakor ne drži, da njihovo delo ni cenjeno" Pri pripravi teh dogovorov so bile upoštevane obremenitve, ki so jim bili policisti izpostavljeni, ter vrsta in količina nalog, ki so jih opravljali. Sporazumi so bili torej pripravljeni na podlagi natančnih podatkov o prispevku in delu posameznega policista. Nekateri policisti so v zvezi s tem dobili tudi dodatek za delovno uspešnost. Nikakor torej ne drži, da njihovo delo ni cenjeno, kot pravijo v združenju, poudarjajo na Policiji.

Poleg tega so bili dogovori pripravljeni in poslani v podpis tako policistom, ki so bili med varovanjem dogodkov predsedovanja po večkrat na mesec na delo na Brdo napoteni za krajši čas, kot tudi policistom, ki so bili na Brdo napoteni za vseh šest mesecev. Vendar del policistov dogovore vrnil nepodpisane, del policistov pa jih do danes še niti ni vrnil. Ker je podpisan dogovor osnova za izdajo sklepa, na podlagi katerega se izvede izplačilo, je razumljivo, da policisti plačila ne morejo prejeti, dokler dogovora ne podpišejo, so še zapisali v Policiji.

Ne spreglejte