Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 6. 2008,
8.42

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 7. 6. 2008, 8.42

8 let, 5 mesecev

Planinska zveza praznuje 60 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Ob dnevu planincev, ki ga bo Planinska zveza Slovenije (PZS) obeležila na Krašnjem vrhu pri Metliki, bodo razvili tudi nov prapor. Slavnostni govornik bo minister za okolje in prostor Janez Podobnik.

Pretekli teden je, kot so zapisali na spletnih straneh PZS, potekal tudi delovni teden planinstva. V njegovem okviru so se vršile razne razprave, posveti, okrogle mize o planinskem naravovarstvu in planinstvu, kot aktualnemu in pomembnemu segmentu v turistični infrastrukturi. Opravili so analizo zakona o planinskih poteh, diskusijo o planinski informatiki, Planinskem vestniku in slovenskem planinskem muzeju.

Ustanovna skupščina PZS se je v Ljubljani zbrala 6.6.1949

V petek je bila 60. obletnica ustanovitve Planinske zveze Slovenije. V Ljubljani se je namreč 6. junija 1948 v dvorani na Taboru zbrala ustanovna skupščina PZS. Osnovni sklep ustanovne skupščine je bil, da se iz planinskih skupin, ki so delovale kot nekakšni odseki fizkulturnih društev oblikujejo samostojna planinska društva, ki se združijo v krovno planinsko organizacijo. Planinska zveza Slovenije je štela v svojem ustanovnem letu 12.498 članov planincev, piše na spletnih straneh zveze.

V petek je bilo zato prijateljsko planinsko srečanje planinskih delavcev, članov strokovne službe, načelnikov komisij, častnih članov, ko so poleg spomina na prehojeno pot aktivno ustvarjalnega delovanja PZS namenili tudi nekaj "misli in apelov o bodočnosti, tako imenovani viziji planinstva, kako naprej v času novega tisočletja, kako obvladovati čas sprememb in čas gospodarskih in politični socialnih stresov," so še zapisali na spletnih straneh zveze.

Ne spreglejte