Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 1. 2013,
19.32

Osveženo pred

8 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 15. 1. 2013, 19.32

8 let, 8 mesecev

Planet TV: "Če bomo tako nadaljevali, bomo namesto o stricih iz ozadja govorili o stricih iz Bruslja"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Kako se bo rešila politična kriza? Konstruktivna nezaupnica in nov mandatar, ki bi ga podprlo 46 poslancev, je najkrajši, a hkrati najmanj verjeten scenarij, meni pravnik Rajko Pirnat.

"Dve največji stranki sta prevzeli nase to breme poročila protikorupcijske komisije in kdorkoli bi zdaj sprejel podporo teh dveh strank, bi se še sam kontaminiral s tem," je dodal. Zato so predčasne volitve najbolj verjetne, in sicer konec aprila, bolj verjetno pa v maju.

Predčasnim volitvam niso naklonjeni v Pozitivni Sloveniji, saj bi glede na javnomnenjske raziskave še največ izgubili. V SD jih seveda toliko bolj pozdravljajo. V razpadajoči koaliciji pa se jih vsaj v DeSUS in Državljanski listi ne bojijo. "Če so predčasne volitve cena, da se prečisti Slovenija, potem ta cena, tudi če bo nekajmesečni zastoj v funkcioniranju države, ni previsoka," je povedal predsednik DL Gregor Virant.

Ekonomist Matej Lahovnik pa svari, da bi s tem izgubili najmanj pol milijarde evrov, upadle bi bonitetne ocene, tujci ne bi vlagali svojega kapitala. "To pa slovenska podjetja, ki so tretja najbolj zadolžena v EU, za grškimi in latvijskimi, potrebujejo kot Sahara vodo," je povedal Lahovnik in dodal, da bomo, če bomo tako nadaljevali, kmalu zaprosili za mednarodno pomoč. "Namesto o stricih iz ozadja bomo naenkrat govorili o stricih iz Bruslja," je še povedal Lahovnik.

Če bi na predčasnih volitvah samo polovica poslancev izpadla iz DZ-ja, bi država za njihova nadomestila morala odšteti okoli milijon evrov. Vsake volitve pa tudi stanejo približno štiri milijone evrov.

Ne spreglejte