Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 6. 2012,
20.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 1. 6. 2012, 20.08

8 let

Odpuščen zaradi goljufije, sedaj postavljen za direktorja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Upravo RS za pomorstvo je danes skladno s sklepom vlade s 24. maja kot vršilec dolžnosti začel voditi Marijan Hrvatin.

Na tem položaju bo do imenovanja direktorja uprave po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za obdobje šestih mesecev. Doslej je upravo kot vršilec dolžnosti vodil Davorin Fantulin, na ta položaj pa ga je vlada imenovala 24. novembra lani.

"Hrvatin izpolnjuje predpisane pogoje za opravljanje položaja" Ker Fantulin ni bil pripravljen sprejeti ponovnega imenovanja na navedeni položaj, je minister za infrastrukturo in prostor Zvonko Černač vladi podal predlog, da s 1. junijem za v.d. uprave imenuje Hrvatina. Hrvatin izpolnjuje predpisane pogoje za opravljanje položaja, kot to določa zakon o javnih uslužbencih, je maja ob njegovem imenovanju pojasnila vlada.

Kot je še takrat sklenila vlada, bo ministrstvo za infrastrukturo in prostor sprožilo natečajni postopek za položaj direktorja Uprave RS za pomorstvo.

Pred tremi leti odpuščen zaradi zlorabe službene kartice Hrvatina so pred tremi leti iz uprave odpustili zaradi zlorabe službene kartice. Takrat, kot še vzdrževalec, je s službeno kartico plačal gorivo, ki ga je točil v zasebni avto, zato je dobil odpoved, sodišče pa ga je zaradi goljufije obsodilo na štiri mesece pogojno, vendar sodba še ni pravnomočna, sta danes poročali Televizija Slovenija in POP TV.

Imenovanje po politični pripadnosti? Kot ugotavlja POP TV, se je Hrvatin, ki je tudi predsednik koprskega odbora SDS, s pomočjo Černača vrnil na upravo. Po Černačevih pojasnilih ne gre za pravnomočno odločitev, Hrvatin pa da izpolnjuje vse formalne pogoje za položaj v.d. direktorja uprave.

A formalnih pogojev, kot je po njegovem odhodu ugotovila upravna inšpekcija, ni izpolnjeval niti prej, navaja POP TV in dodaja, da bi ga morali odpustiti že za to, ker ni znal italijansko niti ni imel leto izkušenj na ladji. Inšpekcija bo zdaj sicer to znova preverila.

Strošek za gorivo plovil se je po njegovem odpustu zmanjšal za več kot polovico Po Hrvatinovem odpustu so bila zgovorna odstopanja v porabi goriv, zlasti plovil, celo tistih, ki niso nikoli niso izplula, poroča televizija. Strošek za gorivo plovil se je namreč po njegovem odpustu zmanjšal za več kot polovico, za goriva avtomobilov pa za četrtino. Ko je pospravljal svojo pisarno, so izginile tudi evidence vseh potnih nalogov, za katere je skrbel prav Hrvatin.

Ne spreglejte