Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 1. 2009,
14.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 24. 1. 2009, 14.48

8 let

NSi o evropskih volitvah in finančni situaciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Funkcionarji Nove Slovenije (NSi) so se zbrali na letnem posvetu stranke, na katerem obravnavajo letošnje aktivnosti in operativne ter vsebinske priprave na bližajoče se evropske volitve.

Te so poleg trenutno finančne situacije najbolj aktualna tema stranke, ki je morala lani po osmih letih zapustiti parlament. Volitve v EP so projekt stranke v prvi polovici tega leta Kot je na novinarski konferenci v okviru posveta pojasnila predsednica NSi Ljudmila Novak, so osrednja tema danes volitve v evropski parlament, ki je največji projekt stranke v prvi polovici tega leta. Zato sta Novakova in Lojze Peterle kot obstoječa evropska poslanca NSi predstavila dosedanje delo, volilni štab pa je spregovoril o strategiji za kampanjo. Med sedmimi kandidati kot sedanja poslanca tudi Novakova in Peterle

"Trenutno poteka evidentiranje kandidatov za sestavo liste, ki jo bomo verjetno potrdili v začetku februarja," je pojasnila Novakova in dodala, da velja dogovor v stranki, da bosta med sedmimi kandidati kot sedanja poslanca tudi ona in Peterle. Tudi ostali kandidati na njihovi listi pa morajo imeti mednarodne izkušnje, morajo biti strokovno usposobljeni za mesto evropskega poslanca ter biti prepoznavni in aktivni člani stranke. Lista bo sestavljena uravnoteženo po spolu in, kolikor se bo dalo, tudi po regijski pokritosti, je zagotovila predsednica.

"Delamo na tem, da kredit za volilno kampanjo čim prej saniramo" Druga najbolj aktualna tema za NSi, ki ima kot zunajparlamentarna stranka precej manj prihodkov, je finančna situacija. Stranka je imela z volilno kampanjo za lanske parlamentarne volitve veliko stroškov, za pokritje katerih je najela tudi kredit. "Delamo na tem, da kredit čim prej saniramo. Do določene mere nam je to že uspelo, poteka pa tudi dogovor z občinskimi odbori, da bi z njihovo pomočjo zapolnili preostalo vrzel," je pojasnila Novakova.

Decentralizacija stranke za večjo učinkovitost Glede na položaj stranka išče tudi rešitve, kako čim bolj učinkovito delati z manj sredstvi. Na posvetu so bili s strani občinskih odborov podani različni predlogi in načrtovani projekti ter primeri dobre prakse. "Na ta način želimo spodbuditi tudi ostale občinske odbore, da postanejo bolj aktivni, saj želimo delo in odgovornosti prenesti z vrha stranke na občinske odbore," je povedala predsednica NSi.

"Članstvo se v nekaterih odborih ponovno povečuje" Priznala je tudi, da je po lanskih državnozborskih volitvah nekaj članov zapustilo stranko. "Veseli pa nas, da se članstvo sedaj v nekaterih odborih ponovno povečuje," je dejala Novakova, ki verjame, da se bodo v stranki tudi glede članstva okrepili in bodo z določenimi akcijami uspeli motivirati svoje člane.

Tako je današnji celodnevni posvet, ki se ga poleg obeh evropskih poslancev in vodstva stranke udeležujejo tudi župani in predsedniki regijskih in občinskih odborov ter ostali člani organov stranke, namenjen tudi dolgoročnim ciljem stranke.

Ne spreglejte