Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 5. 2015,
20.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 1. 5. 2015, 20.12

8 let

NPU naj bi zaradi preplačila del Grepu kazensko ovadil Jankovića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so po informacijah POP TV vložili novo kazensko ovadbo zoper ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Očitajo mu zlorabo položaja, ker naj bi podjetju Grep sanacijo gramozne jame v Stožicah preplačal za skoraj 1,5 milijona evrov. Poleg Jankovića so po navedbah televizije ovadili še tri osebe.

Janković: Verjamem v pravosodje, kjer bom dosegel svojo pravico Janković naj bi po poročanju televizije zlorabil položaj tako, da je Grepu za sanacijo gramozne jame plačal več kot pet milijonov evrov, čeprav naj bi bila dela vredna bistveno manj.

Janković je v zvezi z očitki ob robu današnjega praznovanja 1. maja na Rožniku za POP TV dejal, da je kljub ovadbi popolnoma miren: "Sodišče je tisti prostor, in jaz verjamem v pravosodje, kjer bom dosegel svojo pravico."

Kriminalisti naj bi ovadili tudi podžupanjo Dakićevo S plačilom Grepu naj bi se strinjala tudi takratna podžupanja Jadranka Dakić in Jankoviću pomagala pri izvršitvi kaznivega dejanja, zato so kriminalisti po podatkih televizije ovadili tudi njo.

Ovadena naj bi bila še takratna direktorja Grepa Uroš Ogrin in Zlatko Sraka, ki da sta osumljena pomoči pri kaznivem dejanju, preslepitve pri pridobitvi posojila Grepu in ponarejanja listin, saj naj bi več kot petmilijonsko bančno posojilo Grepu pridobila z lažno dokumentacijo. Zaradi pomoči pri tem pa naj bi bil ovaden tudi Janković.

NPU naj bi sicer po poročanju televizije zoper Jankovića in ostale vpletene spisal že deset kazenskih ovadb. Med drugim jim očita jemanje podkupnin, zlorabo uradnega položaja, pomoč pri preslepitvi pri pridobivanju posojil, zatajitev finančnih obveznosti, pranje denarja, goljufije na škodo EU in goljufije pri poslovanju z občinskimi zemljišči.

Ne spreglejte