SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Najdaljšo noč v letu številni preživeli na prostem

3

termometer

Najdaljšo noč v letu so številni preživeli na prostem, kot običajno so bili deležni tudi voščil županov, zaradi krize pa je bilo manj ognjemetov.

V Ljubljani, kjer so se pripravili na več 10.000 obiskovalcev, se je program odvijal na Prešernovem, Mestnem in Pogačarjevem trgu ter v Križankah. Vsa prizorišča so bila polna. Ognjemet, ki je letos namesto deset minut trajal le slabih pet minut, je bil v barvah zastav Evropske unije, Slovenije in Ljubljane. Na različnih lokacijah je obratovalo pet gostinskih stojnic, so povedali v Zavodu za turizem Ljubljana.

Veselo tudi drugod po Sloveniji Na silvestrovanju na Trgu svobode in okolici v Mariboru se je po podatkih Zavoda za turizem Maribor zbralo približno 10.000 ljudi. Na odru so se predstavili Domen Kumer, Nuša Derenda, skupina Happy Ol'McWeasel in Show Band Klobuk, opolnoči pa jih je razveselil ognjemet.

Na Trgu celjskih knezov v Celju se je zbralo pet tisoč ljudi. Za zabavo so skrbeli Čuki, opolnoči pa so, kot so povedali v Zavodu Celeia Celje, pričakali desetminutni ognjemet.

V Kopru je približno 4000 ljudi, ki so silvestrovali na prostem, v novo leto vstopilo s prireditvijo S Koprom v novo leto 2010. Prireditev z ognjemetom je pripravila Špacapanova hiša v sodelovanju z občino Koper.

V Novi Gorici je prav tako približno 4000 ljudi silvestrovalo na Kidričevi ulici z Orleki in Rock Partizani. Mestna občina je prispevala za sedemminutmi ognjemet, ki je bil krajši kot običajno. Na 30-metrski stojnici pa so poskrbeli za hrano in pijačo. Organizatorja sta bila Hit in Mestna občina Nova Gorica.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin