Sreda,
25. 3. 2020,
14.28

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,14

13

Natisni članek

Krvavec smučišče odpuščanja žičničar

Sreda, 25. 3. 2020, 14.28

4 leta, 1 mesec

Na Krvavcu v času epidemije koronavirusa odpuščajo zaposlene

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,14

13

Krvavec | V družbi RTC Krvavec so v času epidemije novega koronavirusa odpustili pet žičničarjev vzdrževalcev, ki so imeli pogodbo za zaposlitev za nedoločen čas. | Foto STA

V družbi RTC Krvavec so v času epidemije novega koronavirusa odpustili pet žičničarjev vzdrževalcev, ki so imeli pogodbo za zaposlitev za nedoločen čas.

Foto: STA

Po naših informacijah je v torek v Rekreacijsko turističnem centru (RTC) Krvavec zaradi slabe zimske sezone in predčasnega zaprtja smučišča sredi marca zaradi epidemije novega koronavirusa prišlo do odpuščanja zaposlenih. V družbi RTC Krvavec, katere lastnik in direktor je gorenjski podjetnik Janez Janša, pojasnjujejo, da so iz poslovnih razlogov odpustili pet od skupaj 26 žičničarjev vzdrževalcev, ki so imeli pogodbo za zaposlitev za nedoločen čas.

V uredništvu smo v torek popoldne prejeli anonimno pismo, da je v družbi RTC Krvavec v času epidemije novega koronavirusa prišlo do odpuščanja večjega števila delavcev, tudi zaposlenih s pogodbami za zaposlitev za nedoločen čas. "Včeraj je RTC Krvavec iz poslovnih razlogov odpustil pet žičničarjev vzdrževalcev od skupno 26, ki so imeli pogodbo za nedoločen čas," je dejal namestnik direktorja RTC Krvavec Uroš Zupan.

Tomaž Gantar
Novice Gantar: V naslednjih dneh pričakujemo še večje število okuženih #video

Do 15. marca zabeležili 1,4 milijona evrov manj prihodkov kot prejšnjo sezono

Po naših informacijah naj bi bil to samo začetek prvega vala obsežnejšega odpuščanja žičničarjev, strojnikov in vodnikov pred začetkom letošnje poletne sezone. Zupan je glede odpuščanja prej omenjene peterice zaposlenih pojasnil, da je imel RTC Krvavec v letošnji smučarski sezoni za 1,4 milijona evrov oziroma 40 odstotkov manj prihodkov kot v prejšnji sezoni.

Gre zgolj za upad prihodkov, ki smo ga zabeležili do 15. marca, opozarja namestnik direktorja. Po omenjenem datumu so morali namreč na Krvavcu zaradi uredbe vlade za zajezitev novega koronavirusa opustiti vse dejavnosti.

"Včeraj je RTC Krvavec iz poslovnih razlogov odpustil pet žičničarjev vzdrževalcev od skupno 26, ki so imeli pogodbo za nedoločen čas," je povedal namestnik direktorja RTC Krvavec Uroš Zupan. | Foto: "Včeraj je RTC Krvavec iz poslovnih razlogov odpustil pet žičničarjev vzdrževalcev od skupno 26, ki so imeli pogodbo za nedoločen čas," je povedal namestnik direktorja RTC Krvavec Uroš Zupan.

Koronavirus
Novice V Sloveniji pet mrtvih zaradi koronavirusa. Okuženih 526. #video

Zaradi neobratovanja še dodatna izguba v višini najmanj pol milijona evrov

"Ob obstoječi izgubi lahko predvidimo še dodatno izgubo v času neobratovanja zaradi uredbe, ki jo ocenjujemo na najmanj pol milijona evrov dodatnega izpada prihodkov," je pojasnil Zupan. Ker je do omenjenih odpuščanj prišlo v času epidemije novega koronavirusa, se postavlja vprašanje, zakaj v družbi niso izkoristili možnosti, da bi zaposlene v tem času poslali na čakanje. 

"Glede na prej omenjene rezultate in glede na to, da smo od 15. marca do nadaljnjega z ukrepom vlade zaprti na vseh področjih delovanja, torej tako žičnice kot tudi gostinstvo, verjamemo, da si lahko na to vprašanje odgovorite sami," je poudaril Zupan.

Trendi Princ Charles je okužen s koronavirusom #video