Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 9. 2012,
9.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 24. 9. 2012, 9.47

8 let

Močno neurje odkrivalo strehe in podiralo drevesa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zahodno in osrednjo Slovenijo je zajelo močno neurje z nalivi, v katerem je odkrivalo strehe in podiralo drevesa.

V Portorožu je neurje podrlo drevo čez cesto na Poti pomorščakov, v Idriji in Vipavi pa je močan veter odkril streho, piše na spletnih straneh Uprave RS za zaščito in reševanje. V Kopru je meteorna voda zašla v stanovanje, v kraju Gore v občini Idrija pa je veter odkril streho gospodarskega objekta. Gasilci prostovoljnega gasilskega društva Dole so streho že prekrili s ponjavo in tako preprečil zamakanje objekta, še piše na straneh uprave za zaščito in reševanje. Veter je podrl drevo še na ulici Drska v Novem mestu, drevo pa je padlo na cesto tudi v naselju Podgrad pri Ilirski Bistrici ter na cesto med Ilirsko Bistrico in Jelšanami. V kraju Dornberk pri Novi Gorici je neurje odkrilo streho, v naselju Grahovo pri Cerknici pa je veter razkril skedenj in podrl drevo. V prvi polovici noči se bo dež razširil nad večji del Slovenije, potem pa bo ponehal, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. Jutri bo čez dan v vzhodni Sloveniji sončno, drugod spremenljivo, predvsem na Primorskem in Notranjskem pa pretežno oblačno. Tam bo občasno rahlo deževalo. Popoldne bo spet zapihal jugozahodni do južni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, ob morju 17, najvišje dnevne od 18 do 24 stopinj Celzija. Dežurni prognostik: Za napoved indijanskega poletja je še prezgodaj Kot je dejal dežurni prognostik na Arso, je za napoved indijanskega poletja še prezgodaj. Sicer bo ta teden nadpovprečno topel, vendar pa ne bo stabilnega vremena, saj bo predvsem na zahodu vetrovno, mogoče pa bodo tudi padavine. "Vroče bo na Balkanu, kjer bo tudi do 30 stopinj Celzija," je dejal prognostik in dodal, da bo pri nas toplo predvsem v vzhodni Sloveniji, drugod pa niti ne.

Obeti V sredo in četrtek bo v vzhodni Sloveniji sončno in toplo. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, v zahodni Sloveniji ter delu osrednje in južne Slovenije bo občasno deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo.

Vremenski vpliv bo obremenilen, značilne vremensko pogojene težave bo imelo veliko ljudi. Okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje v noči na sredo bo moteno. Priporočamo večjo previdnost.

Ne spreglejte