SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

KPK glede premoženja Janše še enkrat ugotovila tveganja, ki mejijo na korupcijo?

2

termometer

 | Foto:
Protikorupcijska komisija (KPK) naj bi tudi v drugem poročilu o premoženjskem stanju predsednika SDS Janeza Janše ugotovila tveganja, ki mejijo na korupcijo, je danes poročal POP TV.

Janša osnutka še ni prevzel, vsebina pa naj bi bila po poročanju POP TV praktično enaka kot v prvem poročilu, ki je ugotovilo vsaj 210 tisoč evrov nepojasnjenega izvora.

Matoz in Janša sta si na KPK večkrat ogledala dokumentacijo iz njegovega primera Na KPK so danes za POP TV tudi uradno potrdili, da povratnice za na začetku tedna poslano pošiljko niso dobili. Janšev odvetnik Franci Matoz je za POP TV in Televizijo Slovenija pojasnil, da od KPK po tistem, ko je vrhovno sodišče odpravilo poročilo, niso prejeli nikakršnega akta, sta si pa z Janšo skupaj na KPK večkrat ogledala dokumentacijo iz njegovega primera.

Tudi tokrat ugotovili tveganja, ki mejijo na korupcijo Po poročanju POP TV naj bi KPK tudi tokrat ugotovila določena tveganja, ki mejijo na korupcijo. V nasprotnem primeru namreč Janša sploh ne bi dobil možnosti, da se izreče. Če se Janša odloči, da se bo izrekel o ugotovitvah KPK, je po poročanju POP TV teoretično mogoče, da njegovi argumenti senat KPK prepričajo in bi dejansko lahko prišlo do spremembe. V nasprotnem primeru bo zaključno poročilo ostalo praktično enako, kot je trenutni osnutek. Vsebina tega sicer še vedno ostaja neznana.

Po poročanju televizij je Matoz še zapisal, da so večkrat zahtevali vpogled v spis, a so jim vpogled v vse listine onemogočili. Sodelovali naj bi v postopku komisije, ki bo zakonit, v takem postopku pa po njegovem mnenju KPK ne bo in ne more ugotoviti neskladij v premoženjskem stanju Janeza Janše, saj naj jih ne bi bilo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin