Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 4. 2008,
8.10

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 14. 4. 2008, 8.10

8 let, 6 mesecev

Kotnik: Na območju PU Ljubljana se zgodi ena tretjina vseh nesreč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Policija začenja s 14-dnevno preventivno akcijo, v okviru katere bo poostrila nadzor na cestah. Iz PU Ljubljana so sporočili, da se na njihovem območju zgodi tretjina vseh nesreč.

V letu 2006 je na področju PU Ljubljane zaradi prehitre vožnje umrlo 25 ljudi, v letu 2007 pa 31, je povedal inšpektor v oddelku za cestni promet PU Ljubljana Milan Kotnik. Lani zaradi hitrosti v Ljubljani umrlo 6 oseb več kot leta 2006 Zadnji dve leti so po statističnih podatkih posledice neprilagojene hitrosti slabšajo, je povedal Kotnik. Lani je na področju PU Ljubljana v prometnih nesrečah zaradi neprilagojene hitrosti umrlo 31 oseb, v letu 2006 pa 25 oseb. Sicer pa je v vseh prometnih nesrečah v letu 2007 umrlo 75 oseb, v letu 2006 pa 69. Huje telesno poškodovanih je bilo lani 150 oseb, v letu 2006 pa 109 oseb. "Ti podatki kažejo na porast posledic prometnih nesreč," je zaključil Kotnik.

"Statistika je razumljiva, saj je Ljubljana urbano naselje"

Policija je sicer na območju PU Ljubljana obravnavala 8562 prometnih nesreč. Od tega se jih je zgodilo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo 1885.

Kot je še povedal Kotnik, se je tudi največ prometnih nesreč zaradi neprilagojene hitrosti v Sloveniji pripetilo v Ljubljani. "To je do neke mere razumljivo, saj je Ljubljana urbano naselje," je pojasnil. V Ljubljani se zgodi tudi tretjina vseh prometnih nesreč iz celotne Slovenije. Nato sledijo avtomobilski cesti, kot sta Šentilj-Koper, Jesenice-Obrežje in glavni cesti Ljubljana-Zidani Most ter Ljubljana-Petrinje.

Najpogostejši povzročitelji so vozniki stari med 24 in 34 let

Najbolj pogosti povzročitelji omenjenih prometnih nesreč so vozniki z nekajletnimi izkušnjami in vozniki stari med 24 in 34 let. Največ prometnih nesreč se pripeti v voznih razmerah, ko je cesta suha, vreme oblačno, promet pa normalen, je še povedal Kotnik.

Akcija Hitrost - počasneje je varneje do 27.aprila Napovedal je tudi preventivno-represivno policijsko akcijo z imenom Hitrost - počasneje je varneje, ki bo na območju cele Slovenije trajala od 14. do 27. aprila. Po njegovih besedah je glavni cilj akcije zmanjšati število mrtvih zaradi neprilagojene hitrosti in povečati upoštevanje predpisov o omejevanju hitrosti. Novi zakon, ki bo po Kotnikovih besedah predvidoma v torek objavljen v uradnem listu, prinaša višje in strožje globe tudi za prekoračitev hitrosti.

Neprilagojena hitrost še vedno največja težava Kot poudarjajo na policiji, želijo z akcijo vplivati na zavest ljudi, da lahko za lastno varnost drugih udeležencev v prometu največ storijo sami. Vodja sektorja prometne policije Robert Sušanj je na petkovi novinarski konferenci ob predstavitvi akcije Hitrost - počasneje je varneje dejal, da je neprilagojena hitrost še vedno največja prometno-varnostna težava. Poudaril je, da je lani na slovenskih cestah zaradi prevelike hitrosti umrlo 126 oseb.

Akcija umirjanja prometa bo letos izvedena trikrat

Policija bo akcijo letos izvedla trikrat, in sicer od danes do 27. aprila, nato pa še od 16. maja do 18. maja in od 27. junija do 6. julija. Pri akciji sodelujejo tudi ministrstvo za promet, Družba za avtoceste RS in drugi akterji, povezani z varnostjo v cestnem prometu.

Smrtni izzidi najpogostejši na domačih cestah Sušanj je še opozoril, da se nesreče s smrtnim izzidom največkrat zgodijo na domačih cestah, v lepem vremenu in v najboljših voznih pogojih, zato akcijo organizirajo v spomladanskem obdobju. "V teh razmerah se hitrost na cestah močno poveča, ljudje za volanom pa so vedno bolj agresivni. Prav je, da v tem času na to opozorimo in istočasno povečamo intenziteto nadzorstvenih in drugih aktivnosti na cestah, da bi vplivali na voznika, da svoj odnos do hitrosti spremenijo," poudarja vodja prometne policije Sušanj.

Ne spreglejte