SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kordež je s pričanjem odgovornost vzel nase

0

termometer

Nekdanji prvi mož Merkurja Bine Kordež je na zaslišanju v devetmilijonski odškodninski tožbi Merkurja proti nekdanjemu vodstvu krivdo za sporen posel s trgovskim centrom Primskovo prevzel nase.

Binetu Kordežu je sodišče že lani prisodilo plačilo odškodnine, saj ni odgovoril na Merkurjevo tožbo. Ker Merkur denarja od Kordeža ne more izterjati, se je stečajna upraviteljica starega Merkurja odločila nadaljevati s tožbo proti ostalim nekdanjim članom uprave in nadzornega sveta podjetja Goranu Čelesniku, Milanu Jelovčanu, Marti Bertoncelj, Jakobu Piskerniku in Branku Dernovšku.

Po pričanju toženih septembra letos se je sodnik Aleksander Urankar odločil, da bo Piskernika in Dernovška izvzel iz nadaljnjega postopka. Tako je 24. novembra izdal delno sodbo, s katero je zavrnil tožbeni zahtevek zoper nekdanja Merkurjeva nadzornika.

Po današnjem zaslišanju Kordeža bi po mnenju zagovornikov Čelesnika in Jelovčana sodnik moral enako storiti tudi za njuni stranki. Kordež je namreč povedal, da Čelesnik in Jelovčan o spornem poslu nista odločala, niti z njim nista bila seznanjena. Vendar je sodnik ta predlog zavrnil.

59-letni Kordež, ki je sedaj zaposlen v podjetju za upravljanje družb in svetovanje Facig, vztraja, da preprodaja trgovskega centra Primskovo v tistem času ni pomenila oškodovanja Merkurja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin