SiolNET. Novice Slovenija
5,21

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Konec velike ljubezenske zgodbe na Hrvaškem #video

5,21

termometer

Najslavnejše ljubezenske zgodbe, spisane v Slavoniji na Hrvaškem, je po vsej verjetnosti konec. Štorkljo Maleno je njen samec Klepetan po dolgih 17 letih menda dokončno zapustil. Vse od leta 2002 se je Klepetan k Maleni vračal vsako pomlad. V tednu dni je iz Južne Afrike preletel kar 13.000 kilometrov. Skupaj se jima je izvalilo 66 mladičev, nam je zaupal Stjepan Vokič, oskrbnik slavnega para štorkelj.

Po odhodu Klepetana je Malena ostala sama, še vedno poškodovana, brez apetita, v dobrih rokah Stjepana Vokiča. Ta zdaj pojasnjuje razloge za odhod samca. "Starost vpliva na vse. Nikomur ni želel biti v napoto. Odšel je," pravi. 

1414 Hišnik Vokič je Maleno spoznal leta 1993, ko jo je našel s prestreljenim krilom, nato pa se jima je leta 2002 pridružil še Klepetan. Vse od takrat Vokič skrbi zanjo. "Nanjo pazim že 26 let. Poznam vsak njen gib. Zelo sva povezana. Tukaj ni logike, da bi jo odslovil, dal nekomu. Ne pride v poštev, niti ne pomislim na to," dodaja.

Po odhodu pa Vokič dodaja, da bo zanjo skrbel tako, kot je pred Klepetanom. "Kaj naj zdaj, moram delati naprej, kakor da je vse lepo in prav. Med nama je veliko prijateljstvo. Zdaj imam velik cmok v grlu. Bilo je lepo, ampak vsega je enkrat konec." 

Odhod Klepetana se je dotaknil obeh, predvsem Malene, saj kot navaja Vokič, je ves čas v gnezdu, celo hraniti jo mora, ker sama ne želi jesti. Zaključi, da je vesel, da jima je lahko pomagal in da njegov trud ni bil zaman. Sklene pa, da ni srečnejšega človeka od njega. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin