Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 10. 2013,
18.55

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Igor Lukšič srečanje Črna Gora

Sreda, 9. 10. 2013, 18.55

5 let, 7 mesecev

Kdo je kdo, ko se srečata Igor Lukšič in Igor Lukšić

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Politični marketing ali kako je črnogorski zunanji minister Igor Lukšić danes na FDV predaval študentom prvaka slovenske vladne stranke SD Igorja Lukšiča.

Danes je bil na uradnem obisku v Sloveniji črnogorski zunanji minister Igor Lukšić. Najprej je imel "težke" pogovore z zunanjim ministrom Karlom Erjavcem in predsednico vlade Alenko Bratušek. Govorili so predvsem o vstopanju Črne gore v Evropsko unijo, katere vrata se zdijo zaprta. Pa čeprav se Slovenija trudi, da bi vrata v Unijo za Balkan obdržali priprta.

Po teh uradnih obiskih je Igorju Lukšiću vrata na stežaj odprl slovenski soimenjak. Igor Lukšič, predsednik slovenske socialdemokratske stranke, ki je tudi redni profesor na Fakulteti za družbene vede, je Igorju Lukšiću, črnogorskemu zunanjemu ministru, odprl vrata v svojo predavalnico.

Spodobi se, da za soimenjaka žrtvuješ nekaj več časa Spoznala sta se danes, čeprav sta vedela drug za drugega. "Jaz sem še kot študent izvedel, da obstaja profesor dr. Igor Lukšič, povedala mi je moja profesorica," pravi črnogorski Igor Lukšić. Kako je bilo torej Igorju Lukšiću srečati Igorja Lukšiča?

"Prijetno," je dejal črnogorski zunanji minister, potem ko je na fakulteti nagovoril Lukšičeve študente, nato pa sta si vzela 20 minut za čaj. "Druži naju tudi to, da sva člana sestrskih strank," pravi Lukšić, ki je v Črni gori podpredsednik Socialistične demokratske stranke. "Pred dvema letoma so nama menda pripravljali presenečenje, da bi se srečala ob robu teniškega turnirja v Portorožu, no, takrat to presenečenje ni uspelo," je pojasnil Igor Lukšič. "Danes sva se vseeno spoznala."

Kdo je čigav alter ego? Kdo je čigav alter ego? "15 let sem starejši od njega," pravi Igor Lukšič. "Med njima ni veliko razlik," neuradno pravijo tisti, ki so oba spremljali v protokolu, "razen da ima en mehkega". V mislih ima seveda črko ć.

Ne spreglejte