Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 1. 2009,
19.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 23. 1. 2009, 19.37

8 let

Katoliška cerkev v Novi Gorici zaznava povečanje iskanja pomoči

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Župan Mestne občine Nova Gorica Mirko Brulc se je na tradicionalnem ponovoletnem srečanju sestal s predstavniki Katoliške cerkve v Novi Gorici pod vodstvom novogoriškega dekana Aleša Rupnika.

Brulc je ob tem izrazil zaskrbljenost nad morebitnim povečanjem socialnih problemov, Rupnik pa je poudaril, da tudi sami zaznavajo povečanje iskanja pomoči.

Brulc je uvodoma zbranim predstavil minulo leto, opravljeno delo, večje zaključene investicije v občini in načrte za prihodnost, so sporočili z novogoriške mestne občine. "Pri tem je posebej izrazil zaskrbljenost nad morebitnim povečanjem socialnih problemov zaradi svetovne gospodarske krize, na katere se bo potrebno pripraviti," so poudarili.

V Katoliški cerkvi zaznavajo povečanje iskanja socialne pomoči Kot navajajo, je v imenu zbranih predstavnikov Katoliške Cerkve v Mestni občini Nova Gorica spregovoril Rupnik, ki je na začetku izrazil zadovoljstvo, da je bil Mirko Brulc izvoljen za poslanca DZ. "Nadaljeval je s poročilom, da tudi sami zaznavajo povečanje iskanja pomoči in sicer tako neposredno v cerkvah kot tudi v Karitasu, kar kaže na to, da so stiske ljudi vse večje."

Obenem je dekan Rupnik izrazil zadovoljstvo nad dejstvom, da projekt Hit-a in Harrah'sa ni zaživel, k temu naj bi po njegovem prepričanju veliko pripomogla tudi Katoliška cerkev z vplivom na javno mnenje, pojasnjujejo na novogoriški mestni občini.

Dekan izpostavil tudi čezmejno sodelovanje "Dekan se je dotaknil tudi čezmejnega sodelovanja, kjer je opozoril na dejstvo, da tu živimo Slovenci in Italijani drug ob drugem in da je znamenje zrelosti to, da gredo koraki v smer sodelovanja in sprave. Pri tem je omenil pomembno vlogo združenja Concordia et Pax, ki si prizadeva za omenjene vrednote," piše v sporočilu Mestne občine Nova Gorica.

Občina bo sodelovala pri vzdrževanju nekaterih cerkva Po navedbah novogoriške mestne občine so se predstavniki cerkve občini zahvalili za izgradnjo poslovilne dvorane na pokopališču v Stari Gori, "ki je po njihovem mnenju pomembna pridobitev". Glede obnove cerkva pa je Brulc povedal, da je občina zakonsko vezana na pomoč pri vzdrževanju in obnovi cerkev na Kostanjevici in na Sveti Gori, ostale cerkve pa so vezane na pristojnost cerkvenih oblasti, pojasnjujejo na občini.

Prednost v proračunu imajo socialni programi "Kot je povedal, imajo trenutno v proračunu prednost socialni programi, obenem pa veliko nalog, ki jih je država že prenesla na lokalne skupnosti, dodatno obremenjuje občinski proračun. Obe strani sta nazadnje izrazili pripravljenost za nadaljnje dobro sodelovanje," še piše v sporočilu za javnost.

Ne spreglejte