Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 9. 2008,
12.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 9. 2008, 12.55

8 let

Kandidata stranke Zares o razvoju na Konjiškem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kandidata stranke Zares v 7. volilni enoti s sedežem v Mariboru Tadej Slapnik in Zdenka Kovač sta predstavila svoje predloge za vzpodbujanje gospodarskega in socialnega razvoja.

Kovačeva, nekdanja ministrica za regionalni razvoj, je na novinarski konferenci v Slovenskih Konjicah med drugim predstavila novo paradigmo razvoja stranke Zares, v sklopu katere je po njenem potrebno odgovoriti na štiri ključne izzive, ki so izzivi konkurenčnosti proizvodov in storitev, izzivi okolja zaradi klimatskih sprememb in problemov dolgoročne oskrbe z energijo, izzivi starajoče se družbe, naraščajoče revščine in socialne izključenosti ter izzivi zdravja in zdrave prehrane.

Počasi se pobira tudi podjetništvo v Slovenskih Konjicah Kovačeva je ob tem izpostavila, da je bila nekdanja občina Slovenske Konjice nekoč ena najuspešnejših v Jugoslaviji, nato pa je postala žrtev tranzicijskih procesov. Medtem ko je danes gospodarstvo v Zrečah med uspešnejšimi v državi, omenila je predvsem Unior, pa se počasi pobira tudi podjetništvo v Slovenskih Konjicah. Ob tem je poudarila, da svetlo prihodnost lahko pomeni zgolj inovativno podjetništvo in mednarodno usmerjen management podjetij.

Kot je med drugim povedal Slapnik, sicer tudi podpredsednik sveta stranke Zares, je predpogoj vseh novih razvojnih pristopov, da se država umakne iz lastništva oz. upravljanja podjetij, saj politični pritiski ob menjavi vlad zavirajo dolgoročno načrtovanje razvoja. Kjer bo država ostala, pa mora postati najboljši zgled družbeno odgovornega lastnika, je dodal Slapnik.

Kandidat Zaresa je ob tem napovedal, da se bo zavzel za to, da se pregleda, v kakšni fazi so vsi predlagani razvojni projekti v Dravinjski dolini, ki jih vlada v zadnjih letih po njegovih besedah večinoma ni podprla. Če bo izvoljen, si bo prizadeval tudi za ustanovitev Sklada za socialne inovacije ter podporo razvoju in izvajanju socialnih storitev tako v javnem kot nevladnem sektorju, večjo vlogo pa bi pri tem namenil tudi turističnim, ribiškim, lovskim in kulturnim društvom. Izpostavil je tudi prostovoljna gasilska društva, za katera bi predlagal večjo državno podporo pri njihovem delovanju.

Ne spreglejte