Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 3. 2008,
14.28

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 19. 3. 2008, 14.28

8 let, 6 mesecev

Kacin: Zamrznitev ERC pomeni deblokado Hrvaške

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Odločitev hrvaškega sabora o zamrznitvi izvajanja ERC pomeni "deblokado Hrvaške, ki se je blokirala sama", je dejal poslanec v Evropskem parlamentu Jelko Kacin.

Poteza Zagreba zadostuje za "deblokado", "ko govorimo o dvostranskih odnosih med Slovenijo in Hrvaško, pa to nikakor ni dovolj," je ocenil. Kot je še menil Kacin, je problem v tem, da odločitev sabora v hrvaški politiki in javnosti lahko ustvari vtis, da je "pogosto dovolj, če naredijo samo pol koraka nazaj". Deblokada je priložnost za Hrvaško, da kot kandidatka uspešneje napreduje na poti v Evropsko unijo. "Zdaj se bo pokazalo, koliko se je hrvaška vlada harmonizirala, da bo lahko kot koalicija delovala uspešno. Pokazalo se bo, kaj vse so izpolnili za to, da se nekatera poglavja odprejo," je dejal Kacin.

Hrvaška si je zadala "hud avtogol"

Po drugi strani si je hrvaška politika s spremembo stališča zadala "hud avtogol", je ocenil Kacin kot član LDS. Hrvaški premier Ivo Sanader je namreč po njegovih besedah takoj po sprejetju odločitve v saboru negiral vse, kar je govoril več kot leto dni, torej, da ERC ne bo vplival na mejo s Slovenijo na morju. "To, da je ERC veljala dva meseca in pol, bo dejstvo, ki ga nihče ne bo smel spregledati, ko se bo določala meja na morju," je Sanaderja citiral Kacin.

Ne spreglejte