Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 10. 2008,
14.30

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 10. 2008, 14.30

7 let, 12 mesecev

Jesenice z novo definicijo mesta, razvoja in prihodnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Sprememba, ki se je zgodila na Jesenicah, je zelo velika - gre za novo definicijo mesta, razvoja in prihodnosti, je ob današnjem obisku na Jesenicah poudaril predsednik države Danilo Türk.

Ob tej priložnosti je v družbi župana Jesenic Tomaža Toma Mencingerja in dekanje Brigite Skela Savič odprl novo Visoko šolo za zdravstveno nego Jesenice. Türk: Jesenice so lahko zgled Sloveniji Predsednik je po današnjem obisku Jesenic povedal, da iz mesta odhaja "zelo impresioniran", na njegovo prihodnost in razvoj mesta pa gleda z "zelo optimističnimi občutki". Glavni razvojni preboj je po njegovih besedah že narejen. Kot je opozoril, so Jesenice uspele tudi v kritičnem trenutku pridobiti evropska sredstva, da so spremenile svojo urbanistično podobo in svoj koncept. "Mislim, da je v tem velika lekcija tudi za Slovenijo kot celoto," je pojasnil.

"Razvoj Slovenije temelji na kakovosti zdravja" Otvoritev visoke šole za zdravstveno nego pa po Türkovih besedah simbolizira "novo visokošolsko prihodnost in našo povezanost z Evropo, našo vključenost v bolonjski sistem". "Mislim, da bo lahko ta šola zelo veliko prispevala k mednarodni primerljivosti razvoja Slovenije," je dejal. Predsednik je prepričan, da razvoj Slovenije temelji na kakovosti, ta pa se začne s kakovostjo zdravja in s kakovosti vseh storitev, povezanih s tem. Visoka šola za zdravstveno nego na Jesenicah je po njegovem mnenju za slovenski prostor nov standard.

Skela Savič: Naše temeljne vrednote so znanje, partnerstvo, razvoj Dekanja visoke šole Brigita Skela Savič pa je v svojem nagovoru med drugim poudarila, da je šola sodoben visokošolski zavod, usmerjen v znanje, ustvarjalnost, raziskovanje in iskanje odličnosti v integraciji z domačim in evropskim okoljem. "Naše temeljne vrednote delovanja so znanje, partnerstvo, razvoj," je pojasnila.

Türk se je sestal tudi z županom Türk se je v okviru današnjega obiska na Jesenicah sicer najprej sestal z županom občine Mencingerjem, nato si je ogledal nove prostore jeseniške glasbene šole, kasneje pa še tehniški muzej. Obiskal je tudi Splošno bolnišnico Jesenice, kjer si je ogledal otroški oddelek bolnišnice.

Türk sicer danes ni želel komentirati tem, ki niso bile povezane z njegovim obiskom na Jesenicah.

Ne spreglejte