SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janša vztraja pri trditvah, zaradi katerih ga toži Ninamedia

3

termometer

Ljubljanska sodnica Vesna Ponikvar bo približno v mesecu dni odločila, ali je javnomnenjska agencija Ninamedia upravičena do odškodnine.

Na sredinem naroku je Janša vztrajal pri trditvah iz intervjuja, zaradi katerega Ninamedia od njega zahteva 20.000 evrov odškodnine. Ninamedia je zasebno tožbo zoper Janšo sprožila zaradi obrekovanja in razžalitve podjetja v intervjuju časnika Večer, ki je bil objavljen 1. decembra 2007. Janša naj bi ravnal protipravno, ko je med drugim dejal, da je Ninamedia "hišna služba Gregorja Golobiča", da "Socialni demokrati sami svoji Ninamedii seveda ne verjamejo" in da "Ninamedia javnega mnenja ne meri, ampak ga skuša ustvarjati". Ninamedia trdi, da so navedbe neresnične in da so škodile njeni časti ter dobremu imenu, zato zahteva 20.000 evrov odškodnine.

Izjava vplivala na poslovno delovanje Ninamedie

Ponikvarjeva je po navedbah medijev v sredo zaslišala direktorja Ninamedie Nikolo Damjanića in Janeza Janšo. Kot poroča Dnevnik, je Damjanić med drugim dejal, da je imela Janševa izjava velik odmev, ki je vplival na poslovno delovanje Ninamedie.

Janševa pooblaščenka Nina Zidar Klemenčič je Damjanića tudi vprašala, koliko časa se poznata z visokošolskim ministrom Gregorjem Golobičem, če sta prijatelja in ali sta kdaj poslovno sodelovala, vendar ni dobila odgovora. Pooblaščenec Ninamedie Stojan Zdolšek je namreč protestiral, da za ta vprašanja nima nobene osnove.

Janši očitajo kaznivo dejanje obrekovanja in razžalitve

Sodnica je po navedbah omenjenega časnika zaslišala tudi Janšo, čeprav je odločila, da njegov izostanek s prejšnjega naroka ni bil upravičen, in ga zato na včerajšnjega niti ni vabila. Janša je vztrajal pri trditvah iz intervjuja in dejal, da ima zanje tudi empirične dokaze. Med drugim je navedel, da je Ninamedia pred volitvami leta 2004 v projekciji volilnih rezultatov napovedovala prepričljivo zmago LDS, zmagala pa je njegova SDS.

Sicer pa je Ninamedia proti Janši sprožila tudi kazenski postopek, v katerem mu očita kaznivi dejanji obrekovanja in razžalitve, je še poročal Dnevnik.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin