Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 12. 2011,
22.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 12. 2011, 22.46

8 let

Janša bo dokumente objavil preko noči, Janković naj bi razkril že vse

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Predsednik SDS Janez Janša je na zaključnem soočenju na POP TV povedal, da bo vse dokumente, ki se nanašajo na nakup njegovih nepremičnin, objavil tekom noči na socialnem omrežju Facebook.

Njegov glavni protikandidat, predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković, pa je zagotovil, da je zdaj dokončno razkril vse svoje premoženje.

Janez Janša je, kot je povedal, z objavo dokumentov čakal do zdaj zato, ker je pred dvema dnevoma dejal, da želi, da kandidati za premiera razkrijejo vse svoje premoženje, in ne samo petih odstotkov. Kot je dejal, bi si namreč želel videti tudi pogodbe, ki jih je Janković podpisal, ko je bil na čelu Mercatorja, s podjetji, ki so bila v Jankovićevi zasebni lasti.

Janković mu je odgovoril, da je razkril vse svoje premoženje, ki jih je želel videti, danes pa je "prinesel še vse pogodbe do leta 1985". Ob tem je zatrdil, da je tako razkril vse svoje premoženje.

Janković: Nadzorni svet Mercatorja dovolil, da Electa dela za Mercator Glede pogodb, ki jih je izpostavil Janša, pa je Janković dejal, da mu je nadzorni svet Mercatorja dovolil, da Electa dela za Mercator. Naredila je pet poslov, oziroma manj kot en odstotek vseh investicij, je dejal.

Na vprašanje, ali je podjetja v lasti ali upravljanju njegovih sinov navedel v obrazcu za omejitev poslovanja, ki ga je moral predložiti Mestni občini Ljubljana in Komisiji za preprečevanje korupcije, je zagotovil, da podjetja v lasti njegovih sinov z občino ne poslujejo. Če bo Davčna uprava RS v njegovih poslih odkrila kar koli nezakonitega, pa je zagotovil, da bo odstopil z vsakršne funkcije, ki jo bo takrat zasedal.

Janša: Še tekom noči na Facebooku konkretni dokumenti Janša je na soočenju sicer še povedal, da bo še tekom noči na Facebooku objavil konkretne dokumente, da jih bodo lahko videli vsi. Še prej pa morajo sodelavci iz njih izbrisati osebne podatke, "da ne bo spet dobil položnice informacijske pooblaščenke", je dejal.

Glede stanovanja na Komenskega je povedal, da je zanj vzel 21.000 evrov gotovinskega posojila, preostalo pa je dobil s prodajo prejšnjega enosobnega stanovanja in zemljišča v Trenti. Ob tem je zagotovil, da je bilo zemljišče že ob nakupu vredno več od tistega, kolikor so izračunali novinarji.

Zanikal je tudi, da naj bi mu šlo podjetje Imos na roko pri nakupih nepremičnih. Zanikal je tudi, da je imel Imos največ poslov z državo v času njegove vlade. "Ni bilo največ poslov, bilo pa je največ realizacije," je dejal.

Ne spreglejte