Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 6. 2008,
16.38

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 16. 6. 2008, 16.38

8 let, 5 mesecev

Ilc: NSi ni samo Janez Drobnič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Kot je povedal predsednik Mlade Slovenije (MSi) Robert Ilc, so se tokrat prvič odločili, da javno pokomentirajo znotrajstrankarsko dogajanje.

To pa zaradi tega, ker jih izstop Janeza Drobniča iz poslanske skupine izredno preseneča in hkrati žalosti. Poudaril je, da je MSi aktiven podmladek in da sooblikuje program Nove Slovenije (NSi). Novo Slovenijo sooblikuje 10.000 članov Predsednik MSi je izpostavil, "da Nova Slovenija ni samo Janez Drobnič, da Nova Slovenija ni samo Marko Štrovs, da Nova Slovenija ni samo Franci Vovk, kot je velikokrat vtis, ampak smo Nova Slovenija predvsem vsi članice in člani, vseh 10.500 ter še posebej več kot 1.600 mladih, ki dnevno in vsakodnevno sooblikujemo Novo Slovenijo in njen podmladek".

Tisti programi, ki so vzpostavili našo skupno Evropo

Drobnič je po besedah podpredsednika MSi Mateja Tonina program Nove Slovenije ocenjeval kot "izredno dober" in s tem se strinjajo tudi v podmladku stranke. Kot je povedal, program vsebuje temeljne elemente krščansko demokratskih programov. "To so tisti programi, ki so po drugi svetovni vojni Evropo iz ruševin, iz totalnega razdrtja postavili nazaj na noge, to so tudi tisti programi, ki so vzpostavili našo skupno Evropo. Vsebujejo srednjo pot med kapitalizmom in socializmom, na nek način uveljavljajo to socialno-tržno gospodarstvo," je pojasnil Tonin.

"Magister Drobnič je eden prvih, ki je od tega programa NSi odstopil"

Eden izmed Drobničevih očitkov, zakaj se je odločil za izstop iz poslanske skupine, je po Toninovih navedbah tudi ta, da naj se program NSi ne bi izvajal, s čimer pa se v MSi ne morejo strinjati. "Program Nove Slovenije se je še kako udejstvoval, vsakodnevno ga udejstvujejo ministri in poslanci in tudi podmladek Nove Slovenije," je zatrdil Tonin. Po njegovih besedah je bil "magister Drobnič eden prvih, ki je od tega programa NSi odstopil". Predvsem na gospodarskem področju se je "gospod Drobnič precej bolj nagibal na ta kapitalističen del, se pravi je bil veliko bolj naklonjen kapitalu," je pojasnil podpredsenik.

"V Mladi Sloveniji se nam zdi Drobničeva poteza nepremišljena in pa nespametna" "V Mladi Sloveniji se nam zdi Drobničeva poteza nepremišljena in pa nespametna, še posebej zaradi tega, ker je gospod Drobnič aktivno soustvarjal to poslansko skupino Nove Slovenije, in nas zgolj na nek način potrjuje v prepričanju, da je to naredil iz neke užaljenosti in da je pri tej potezi gledal zgolj in samo na lastne interese," je še dodal Tonin.

Ne spreglejte