Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleš Žužek

Petek,
21. 12. 2012,
18.28

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 21. 12. 2012, 18.28

8 let, 3 mesece

Gutman: Vojaki ne spadajo na proteste

Aleš Žužek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
"Kot nekdanji Načelnik GŠSV se protestov ne bom udeležil. Prav tako se protestom ne bom pridružil kot predsednik Zveze slovenskih častnikov," je za Planet Siol.net pojasnil Albin Gutman.

Glede pisma predsednika Zveze veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) Ladislava Lipiča, v katerem je ta veterane vojne za samostojno Slovenijo pozival, naj se pridružijo današnjim protestom v Ljubljani, je nekdanji načelnik generalštaba Slovenske vojske (GŠSV) Gutman dejal: "Pisma ZVVS ne bomo komentirali. Zveza slovenskih častnikov (ZSČ) je zveza častnikov, podčastnikov, pa tudi vojakov in civilnih oseb v različnih interesnih združenjih v okviru ZSČ. ZSČ deluje v skladu s svojim statutom kot samostojna, stanovska, interesna in nepolitična organizacija. Njeno delovanje je vedno v skladu s statutom organizacije, delovanje njenih članov pa strokovno, častno in vedno delujoče v interesu domovine in države Republike Slovenije."

Dodal je še: "Različnih težav ne želimo reševati na ulicah in z metanjem granitnih kock v policiste, ki opravljajo svojo službo. Slovenski vojak, ki poklicno opravlja svojo dolžnost, je rezervist ali ni več v vojaški službi, na proteste na ulicah ne spada. Služenje domovini in protesti na ulicah in trgih nimajo prav ničesar skupnega."

Današnjih protestov pa se je udeležil Lipič, ki je dejal, da so tukaj, da opozorijo na razmere, ki so nastale v zadnjih 20 letih. Glede pisma pa: "Tekst je nastal na željo območnih organizacij veteranov, ki so želeli sodelovati na lokalnih protestih, vendar je bila sprejeta odločitev, da na lokalnih protestih ne bodo sodelovali. To je bil namen tega obvestila."

Ne spreglejte