Sreda,
11. 5. 2022,
9.18

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

1

Natisni članek

humanitarna pomoč dobrodelni koncert vojna Ukrajina

Sreda, 11. 5. 2022, 9.18

1 leto, 11 mesecev

12. maja v Cvetličarni dobrodelni koncert za pomoč žrtvam vojne v Ukrajini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

1

Ukrajina | Denar, zbran na dobrodelnem koncertu, bo v celoti namenjen za humanitarno pomoč prizadetim v Ukrajini. | Foto Reuters

Denar, zbran na dobrodelnem koncertu, bo v celoti namenjen za humanitarno pomoč prizadetim v Ukrajini.

Foto: Reuters

Bliža se dobrodelni koncert Rumena podmornica, ki bo 12. maja ob 19. uri v Cvetličarni v Ljubljani z nastopom glasbenih skupin Help! A Beatles Tribute, Prismojeni profesorji bluesa, Nubira, Ana Kalan ter zmagovalcev natečaja. Zbrani denar bo v celoti namenjen za humanitarno pomoč prizadetim v aktualni vojni v Ukrajini. S pomočjo neprofitne pravne podpore in medijskih sponzorjev bodo denar transparentno dostavili štirim slovenskim humanitarnim organizacijam za pomoč žrtvam te vojne. Dogodek je izključno dobrodelen.

Ena vstopnica – en glas

Začrtana strategija darovanja je celovita in se usmerja na širok spekter humanitarne problematike, s katero se srečujejo žrtve vojne v Ukrajini, in temu je podrejen tudi izbor partnerskih humanitarnih organizacij. Natančna delitev zbranega denarja bo določena po volji vsakega udeleženca na koncertu po načinu ena vstopnica – en glas. Vsak udeleženec bo na koncertu v izpostavljene zaboje lahko oddal vstopnico z obkroženo (eno) izbiro. Kdor tega ne bo storil, bo denar od njegove vstopnice razdeljen na štiri enake dele.

Seznam sodelujočih humanitarnih organizacij:

1. Rdeči križ Slovenije pomaga beguncem iz Ukrajine v Sloveniji, ljudem v Ukrajini deli hrano, vodo, higienske izdelke ter SIM-kartice, zagotavlja psihosocialno podporo ter pomoč pri prijavi in drugi administraciji, pomaga tudi pri evakuaciji, zagotavljanju in učenju prve pomoči ter iskanju pogrešanih.

2. UNICEF Slovenija zagotavlja nujno in psihosocialno pomoč otrokom in njihovim družinam v Ukrajini in v sosednjih državah.

3. Srčna UL in Zveza prijateljev mladine Slovenije pomaga študentom UL, ki jih je prizadela ukrajinska kriza, sofinancira najemnine in bivanjske stroške, kupuje živila in oblačila, študijski material, študiju namenjeno računalniško opremo ali druge nujne potrebščine.

4. Food For Life Slovenija razdeljuje hrano v Ukrajini

Podari vstopnico – podari srečo

Tisti, ki se koncerta ne morete ali ne želite udeležiti, lahko vstopnico kupite in jo podarite dragi osebi. Tako bo storjena dvojna sreča, najprej obdarjencu z vstopnico, potem pa še nekomu, ki bo na ta račun dobil obrok

Študenti za študente

V sklopu dogodka je za študente urejen 20-odstotni popust na redne cene vstopnic. Za uveljavljenje popusta študentje pišite na info@rumenapodmornica.si in priložite fotografijo veljavne študentske izkaznice ali potrdilo o vpisu.

Matej Mohorič
Sportal "Ne glede na to, kakšno pogodbo imaš in kakšno plačo dobiš konec meseca, lahko pomagaš"
Novice Češki državljani na fronto v pomoč ukrajinskim silam  #vŽivo
Janez Janša
Novice Janša na spletni paradi v podporo Ukrajini: Zlo je preživelo