Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 11. 2013,
18.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 29. 11. 2013, 18.55

8 let

Danes v Danes: Zaradi birokracije ne more zaposliti dodatnih delavcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Danes v oddaji Danes med drugim o sestanku političnega vrha pri predsedniku Borutu Pahorju, o poslu ministra Sama Omerzela, in o tem, kako birokracija onemogoča, da bi prišli do novih delovnih mest.

Pri predsedniku Borutu Pahorju so se zbrali ves politični vrh, šefi strank in premierka Bratuškova ter nekaj ur premlevali rešitve za boljšo prihodnost. Glavne teme so bile spremembe volilne zakonodaje ter zelo aktualni boj proti korupciji. Borut Pahor je bil s srečanjem zelo zadovoljen, smo najbližje prepotrebnim spremembah volilne zakonodaje v zadnjih 13 letih, je dejal.

Kako sta pri nas prepletena politika in posel, pa dokazujejo številna uspešna podjetja, v zadnjem obdobju prav podjetje ministra za infrastrukturo in prostor Sama Omerzela. Prav tako je jasno, da so tovrstna podjetja praviloma uspešna le v primerih, ko je na oblasti stran, ki ji pripadajo njihovi lastniki. V zadnjem času pa je postalo jasno, da do državnega denarja najlažje pride podjetje, katerega lastnik sedi v ministrskem fotelju. Da to nekako ne gre, je šele po razkritju medijev za Stepišnikom ugotovil še Omerzel. Kako dober posel je sklenil minister, pa ugotovimo šele, ko pogledamo v drobovje vremenskih postaj, ki jih servisirajo.

Na ministrstvu za notranje zadeve so se odločili, da cenene kitajske pnevmatike blagovne znamke Goodride snamejo s policijskih vozil, opremljenih s sistemom Provida, s katerim policisti prežijo na prehitre voznike. Kot je znano, je eden od testov pokazal, da so te pnevmatike nevarne, nove meritve, ki jih je naročilo ministrstvo, pa tega niso potrdile. Kljub temu pa jih MNZ, kot rečeno, umika.

Nekdanji gradbeni baron Dušan Črnigoj je obsojen na tri leta zapora in plačilo skoraj milijona in pol evrov Primorju. Sodišče v Novi Gorici mu je takšno kazen izreklo zaradi hude zlorabe položaja direktorja. Črnigoj je eno od največjih gradbenih podjetij pri nas oškodoval s preprodajo delnic koprske družbe Stavbenik, ki jo je pred 12 leti prodal močno pod ceno.

Zaradi birokracije in neživljenjskih dovoljenj v Postojni ne morejo razširiti klavnice in zaposliti še 20 delavcev. Postojnski mesar Marko Prunk zlepa ne dobi dovoljenj za povečanje klavnice, v kateri bi poleg zdaj 60 zaposlil še 20 novih delavcev. Razlog pa je: Občina Postojna širitve klavnice ne predvideva, zato za uradnike klavnice pač ne bo, nova delovna mesta gor ali dol.

Ne spreglejte