Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 8. 2013,
18.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 20. 8. 2013, 18.25

7 let, 12 mesecev

Danes v Danes: Sodna ura tudi za Mirka Krašovca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V informativni oddaji Danes o sojenju nekdanjemu ekonomu mariborske nadškofije Mirku Krašovcu, o distanciranju Bratuškove od odločitve Gašparja Gašparja Mišiča, o aferi z referendumskimi podpisi ...

Jutri naj bi se začelo novo odmevno sojenje. V Celju se namreč začenja sodna obravnava zoper nekdanjega ekonoma mariborske nadškofije, Mirka Krašovca. Krašovcu – ta je bil kazensko premeščen v šentpavelski samostan na avstrijskem Koroškem ‒ bodo sodili v zadevi Betnava. Tovšakova in preostali soudeleženci v poslovni goljufiji v škodo Evropske unije so krivdo že priznali. Zdaj je srečanje s sodiščem na vrsti tudi zanj.

Alenka Bratušek se je danes javno distancirala od odločitve Gašparja Gašparja Mišiča, da se bo potegoval za mesto predsednika uprave Luke Koper, oziroma je dejala, da mu tega ni mogla preprečiti.

Hierarhija ne velja, če si po vplivu dovolj visoko na politični lestvici. Nižje si, več imaš možnosti, da te doletijo sankcije. Navadni ljudje vedno nosijo breme svojih napak. Zato se sliši neverjetno, da minister Gregor Virant ne bo sankcioniral uslužbenke, ki naj bi bila kriva za izginule referendumske podpise. Gre za afero, ki je dodobra pretresala lanskoletno jesen in v kateri sta se o krivdi in odgovornosti prepirala nekdanji notranji minister Vinko Gorenak in nekdanji predsednik parlamenta Gregor Virant.

Direkcija za avtoceste ima večmilijardni dolg. Tega bi rada zdaj zmanjšala s cestninami, a ker so po njihovem mnenju prenizke, so vladi predlagali, naj jih zviša. Vlada o tem še ni sprejela končne odločitve – tudi na prvi popočitniški seji ne – a kljub temu so ljudje že zdaj zelo nejevoljni.

Živino, ki se pase v idilični Loški dolini, plenijo volkovi. Samo ta mesec so v več vaseh na Loškem napadli že trikrat in okusili najprej konjsko meso, nato kozje, nato so razmesarili še 12 ovac pri Ravšeljevih. Po teh napadih so vaščani prepričani, da so volkovi našli idealno območje za plenjenje in da se bodo še vrnili. A kaj, ko jih zdaj že v osrčju doline vaščani srečujejo iz oči v oči, in to sredi belega dne.

Ne spreglejte