Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 8. 2013,
16.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 11. 8. 2013, 16.51

8 let

Danes v Danes: Rekord na Ovčarskem balu na Jezerskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Danes v oddaji Danes o požaru na slovenskem Krasu, gneči na cestah, gorskih reševalcih, Ovčarskem balu, glasbenem festivalu Sziget in tehnologiji prepoznavanja obrazov. Vabljeni k ogledu.

Ali je za uničujoč požar, ki še vedno divja na slovenskem Krasu, kriva malomarnost ali je bil ta sprožen namerno? Trstelj, najvišji hrib na slovenskem Krasu, je zagorel zgodaj zjutraj. Ker gre za težko dostopen teren - poraščen z grmičevjem ter gozdom - je imelo približno 250 gasilcev veliko težav. Pomagala sta jim tudi dva vojaška helikopterja.

Včeraj več ur čakanja proti Primorski, danes proti gorenjskim koncem - slovenske ceste tudi danes niso prizanašale ne turistom in ne domačinom. Turistična sezona je na vrhuncu in že jutri lahko ostanete ujeti v gneči tudi vi.

Reševalci Gorsko Reševalne zveze Slovenije so letos v naših gorah morali posredovati že 249-krat. Zadnji odmevnejši primer se je zgodil pred dnevi, ko so v bližini Kranjske gore rešili 20 izmučenih in skoraj izgubljenih skavtov, ki so precenili svoje sposobnosti.

Padel je nov rekord. Tokrat na tradicionalnem že petinpetdesetem Ovčarskem balu na Jezerskem, kjer je prihod drobnice s kamniško savinjskih planin pričakalo kar 10.000 radovednežev. In to svojevrstnih ovc, ki imajo, verjeli ali ne, naočnike. No, in svojevrstna je tudi jezerska jedača z dolgo preteklostjo, ki se vse pogosteje vrača v sodobni čas.

Glasba in sproščeno vzdušje sta vnovič zaznamovala največji evropski glasbeni festival. Na otoku sredi Donave v Budimpešti je v tednu dni privabil kar 400 tisoč obiskovalcev z vseh koncev Evrope. Ne manjka niti Slovencev, ki se vsako leto prepustijo nekaj dnem odklopa le streljaj stran od domovine.

Pogosto rečemo, da obraz pove vse, zdaj pa bi z njegovo pomočjo lahko celo plačevali. V nekaterih britanskih trgovinah preizkušajo program, ki trgovcem omogoča povezavo s strankinim tako imenovanim PayPal obraznim računom. Seveda se ob tem poraja vprašanje varnega nakupovanja.

Ne spreglejte