Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 7. 2014,
18.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 1. 7. 2014, 18.35

8 let

Danes v Danes: Poslanci se še vedno dobivajo v državnem zboru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V informativni oddaji Danes med drugim tudi o napetostih v domžalskem Heliosu, o združenih sindikatih, ki nasprotujejo prodaji državnega premoženja, in o poslancih, ki še vedno sestankujejo v DZ.

V domžalskem Heliosu je napeto. Zlasti zaradi izjav sindikatov, ki vodstvu podjetja očitajo, da meče ljudi na cesto, jim želi znižati plače, grozi sindikalnim zaupnikom v podjetju in čezmerno zadolžuje Helios. Vodstvo te očitke ostro zavrača. Zvezi svobodnih sindikatov pa sporoča: Dovolj je škodovanja Heliosu! Helios in Mercator sta šla v napačne roke. Državo je treba ustaviti, da ne bi prodala še nekaterih strateško ključnih državnih podjetij. O tem pa je trdno prepričanih deset sindikatov iz energetske, železniške, pristaniške in cestne dejavnosti. Zaustaviti želijo prodajo državnih podjetij v energetiki in prometu. Medtem podporniki Janeza Janše še naprej stopnjujejo pritisk na vrhovno sodišče, naj nemudoma izpusti Janšo. Obsodbo nekdanjega premierja in liderja opozicije razumejo kot politično, saj so ga z njo le tri tedne pred državnozborskimi volitvami umaknili iz politične tekme. Tudi danes se je zbralo več 100 ljudi.

Državni zbor je razpuščen, poslanci pa so se še kar naprej sklicevali in se dobivali na izrednih sejah. Na rednih se namreč ne morejo. Dobili bomo tudi dva nova poslanca. Dvanajst dni pred predčasnimi volitvami bosta zamenjala Franca Bogoviča in Romano Tomc, ki odhajata v evropski parlament.   Po teden dni trajajočih pogajanjih sta danes zjutraj mariborska občina in Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) podpisali predpogodbo o najemu Športnega centra Pohorje. To pomeni rešitev za več kot sto zaposlenih, saj bodo po dveh mesecih brez prihodkov končno dobili zaostale plače, ŠC Pohorje jih bo zagotovil od prejete are. Mariborska občina in DUTB bosta sicer začela intenzivno iskanje strateškega partnerja, ki bi prevzel ŠC Pohorje. Prvi pogovori z interesenti so se že začeli, ali gre za kitajske vlagatelje, tako kot pri številnih drugih naložbah v Mariboru, na občini za zdaj ne želijo komentirati.

Ne spreglejte