Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 5. 2013,
17.22

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

oddaja Danes Danes

Sreda, 22. 5. 2013, 17.22

5 let, 2 meseca

Danes v Danes: Peščica vsako leto iz Evrope odnese tisoč milijard evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V informativni oddaji Danes o najbolj iskani ženski v Sloveniji Hildi Tovšak, največjem davčnem dolžniku, o odhodu Matjaža Rakovca in Janeza Šušteršiča ter o boju EU-ja proti davčnim utajam.

Prve na seznamu slovenskih ubežnikov, razvpite Hilde Tovšak, še vedno ni nikjer. Slovenska policija in Interpol naj bi jo intenzivno iskala, preverjajo vse podatke, teh pa je veliko, kot je veliko govoric in špekulacij, kje vse naj bi jo videli. Afera s Tovšakovo postaja vedno bolj vroč kostanj tudi za politiko. Zaradi bega gradbene baronice je premierka Bratuškova za jutri sklicala sestanek, na katerega so vabljeni prvi možje policije, sodstva in tožilstva ter ministra za pravosodje in notranje zadeve.

Največji davčni dolžnik Zlatan Kudić, ki državi zdaj že prek svojega nekdanjega podjetja dolguje vrtoglavih 24 milijonov evrov, je očitno v resnici pravi revež. Nima ne avtomobila ne stanovanja ne drugega premoženja, tega, kam je potemtakem izginil denar od domnevnih davčnih goljufij in pranja denarja, zaradi česar se je danes prišel zagovarjat na sodišče, pa niti besede. Po prejšnjem zanj precej zgovornem tednu, ko je javnosti prvikrat pokazal svoj obraz, se je namreč danes povsem zavil v molk.

Z vrha uprave naše največje zavarovalnice Zavarovalnice Triglav odhaja Matjaž Rakovec. Razlog: nadzorniki in lastniki mu ne zaupajo več. Kot kaže, je bilo sumljivih poslov, ki smo jih razkrivali tudi na naši televiziji, očitno le preveč, vrh ledene gore naj bi bil poskus privatizacije Triglava mimo lastnikov.

Medijska razkritja bančnih računov v davčnih oazah sredi najhujše gospodarske krize so Evropo prisilila k skupnemu boju proti davčnim utajam, goljufijam in izogibanju plačevanja davka na evropskih tleh. Voditelji Unije, med katerimi je prvič tudi naša premierka, menijo, da je nesprejemljivo, da peščica Evropejcev vsako leto iz Evrope odnese tisoč milijard evrov, ki bi jih krvavo potrebovali. Bratuškova pa je srečanje izkoristila tudi za pogovore o načrtih vlade za izhod Slovenije iz krize z več vidnimi evropskimi predstavniki, tudi z Angelo Merkel in Francoisom Hollandom.

Še en žalosten dan pa je danes za 231 delavcev hčerinskih podjetij Mariborskih livarn: po stečaju so z delovnimi knjižicami in paketi hrane v rokah zapuščali tovarno, kjer so nekateri od njih pustili tudi več kot 30 let svojega življenja. Livarna vsakemu od njih dolguje vsaj 3.500 evrov za neizplačane plače in neizkoriščen dopust, a večina jih je prepričana, da tega denarja ne bo videla nikoli več.

V oddaji Danes ob 19.30 tudi o tornadu v Oklahomi in aktualnih razmerah, o izstopu nekdanjega ministra za finance Janeza Šušteršiča iz Državljanske liste in o 40-letnici obstoja specialne enote.

Ne spreglejte