Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 10. 2013,
18.22

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 12. 10. 2013, 18.22

7 let, 12 mesecev

Danes v Danes: Naša država se bo prihodnje leto spet močno zadolžila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Danes v Danes med drugim o vnovičnem zadolževanju Slovenije, o obupanih slovenskih kmetih, o pogostejših prometnih nesrečah v teh turobnih dneh in o pomanjkanju farmacevtov.

Naša država se bo prihodnje leto spet močno zadolžila, je po koncu jesenskega zasedanja Mednarodnega denarnega sklada v Washingtonu priznal guverner Banke Slovenije Boštjan Jazbec. Finančni minister Uroš Čufer, s katerim sta tam predstavljala protikrizne ukrepe, je nove dolgove potrdil in dodal: "Vlada bo svež denar potrebovala že spomladi, tuji vlagatelji pa nam zaupajo bolj kot slovenska javnost." Na Ponikvi so ogledalo politiki nastavili kmetje in podoba v njem vsekakor ni takšna, kot bi si eni in drugi želeli. Položaj kmetov že pred krizo ni bil rožnat, zdaj pa jih poleg vse nižjih odkupnih cen kmetijskih pridelkov v obup spravljata še višji DDV ter napovedana visoka obdavčitev njihovih hlevov, njiv in gozdov. Jesen prinese krajše in turobne dneve, več dežja, vse skupaj s preveliko hitrostjo pa je hitro razlog za pogostejše prometne nesreče. Preventivni nadzor nad stanjem avtocest državni DARS izvaja vsaj trikrat dnevno. V primeru nesreče informacijo sprejmejo ali jo prek nadzornih kamer zaznajo v nadzornih centrih, nadzorniki pa nato tja pošljejo intervencijsko skupino.

Zdaj so svoj glas povzdignili farmacevti. Najbolj boleča posledica pomanjkanja denarja, s katerim se soočajo že dalj časa, je pomanjkanje zaposlenih v lekarnah, zato se strankam ne morejo posvečati tako, kot bi bilo treba.

Če se morda vaši otroci v zadnjih dneh praskajo po glavi, je sicer čisto možno, da jih tarejo otroške skrbi, nič manj pa tudi, da gre za uši. V šolah in vrtcih se spet srečujejo s to trdoživo naglavno nadlogo, ki jo je vse prej kot lahko odpraviti.

Svetovno znanih planiških smučarskih poletov ne bo. Finale svetovnega pokala, ki zaradi drznih dolgih poletov v dolino pod Poncami vsako leto privabi skoraj sto tisoč ljudi od blizu in daleč, bo prihodnji konec marca na precej manjši prenovljeni Bloudkovi velikanki.

Ne spreglejte