Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 11. 2013,
18.57

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 21. 11. 2013, 18.57

7 let, 12 mesecev

Danes v Danes: Minister Stepišnik pred odstopom poskrbel še za eno podjetje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V informativni oddaji Danes o še enem podjetju, za katero naj bi poskrbel nekdanji gospodarski minister, o tem, ali lahko vladno ekipo zapusti še en minister, pa tudi o težavah slovenskih kmetov.

Stanko Stepišnik je tik pred odstopom z mesta gospodarskega ministra poskrbel še za eno podjetje. Agrorušam, proizvajalcu znanega gnojila Cvetal, je prejšnji teden odobril kar 800 tisoč evrov državnega posojila. Državno pomoč je podjetje Agroruše dobilo, čeprav je bilo še pred kratkim v prisilni poravnavi in čeprav si je solastnik Veselin Djurović od lastnega podjetja v težavah izposodil skoraj milijon evrov, ki ga do danes še ni vrnil. Glavno vprašanje je zdaj, kdo bo novi gospodarski minister, pa tudi, ali lahko po isti poti iz vladne ekipe odleti Samo Omerzel, kot je danes zaokrožilo med poznavalci. Omerzel je bil pod drobnogledom že pred meseci, ko je na dan prišlo poslovanje njegovega podjetja Lastinski z Darsom.

Se še spomnite nenavadne prodaje parkirišča blizu Stožic, ki ga je pred tremi leti župan Zoran Janković na dražbi za dober milijon evrov prodal podjetniku Damjanu Bremcu, pa čeprav sploh ni bilo v občinski lasti in na njem ni mogoče graditi? Bremec je zato tožil Jankovića oziroma občino, sodišče pa je zdaj odločilo, da je pogodba med Bremcem in Jankovićem nična, ali povedano drugače: posel je neveljaven.

Tisti, ki se trudijo kmetovati brez zastrupljanja zemlje, pravijo: država nas diskriminira. Dušan Žafran je ekološki kmet iz Kočevja. Državo že 20 let prosi za tekočo vodo, a je vse zaman. Sive lase mu povzročajo še posojilo, ki ga je vzel za gradnjo novega hleva, ter vedno novi davki. Zadnji, nepremičninski, nas lahko dokončno pokoplje, je obupan kmet iz Kočevja.

V oddaji Danes pa tudi o zadolževanju Slovenije, o dolenjskem Novolesu in o Zoofi, zadrugi oblikovalcev, združenih z enim samim ciljem – preživeti in končno uspeti.

Ne spreglejte