Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 2. 2012,
7.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 1. 2. 2012, 7.09

8 let

"Če se izrazim po nogometno, smo izpadli v 2. ligo"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pod novicami na portalu Planet Siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

el rocco

Spet prazno besedičenje.... Slovenija se ne more več hitro obračati iz naslednjih razlogov ,1.) ker smo finančno prešvoh ,2.) ker ideološka revolucija še kar traja, brez sodelovanja vseh strank pa to pač ne gre, 3.) Ker imamo med politiki gnila jajca ki jim to ni v interesu 4.) Globalno smo popolnoma nepomembni in v očeh velikih bolj za zgago kot kaj drugega. Imeli smo sicer lepo priložnost konec 90, da se zavihtimo blizu vrha, pa je nismo izkoristili. Če se izrazim po nogometno, smo izpadli v 2 ligo !!

Cornelius

Vsakokrat, ko se v EU pojavi kakšna nova ideja o reševanju območja je Pahor zelo nekritično navdušen. V prihodnje to bo verjetno nekdo drug. Vse dosedanje reforme v EU so pogorele, ker se niso lotevale bistva problemov. Vsakokrat je v EU vladala nekajmesečna evforija, ki se je potem polegla. Problemi EU imajo svojo genezo, na katero se nihče resno niti ne ozira. Voditelji EU gledajo v Nemčijo kot edino možno rešiteljico, ki pa ji reševanje niti ni primarnega pomena, saj je suficit nemškega gospodarstva približno enak vsoti deficitov ostalih članic. Nemčija le išče načine, kako bo ona še močnejša. Zaletavost svojih bank v grškem scenariju želi rešiti s podstavljanjem pleč ostalih članic, ki nimajo moči in morale, da stvari prikažejo v pravi luči. Nemčija bi najprej za svoje propadle investicije rada vzela kakšen grški otok, zdaj bi rada na nek način upravljala Grčijo (seveda posredno, prek EU). Naša vloga v EU je predvsem v tem, da zvesto sledimo vsako EU idejo, tudi če nima ne rep in ne glavo. Naših lastni interesov ni nikjer. V Lidlu in Hoferju sploh ne vidim naših izdelkov. Kam nas pelje to slepo sledenje? Imamo tudi mi kakšen interes, pa magar le v Sloveniji?

franc35

Tudi jaz sem zmeren optimist. Ampak stvar je povsem jasna. Ko stopim ročno v banko, se mi prijazni bankir nasmeje in reče:"Žal ste prezadolženi!" Pa je stvar opravljena. Upam, da nas kaj takega ne čaka na ravni države.

"Želim se opravičiti, ker sem sicer opravila svojo službeno dolžnost, ne pa tudi svoje državljanske dolžnosti," je o podpisu sporazuma ACTA zapisala slovenska veleposlanica v Tokiu.

urkon

Bravo. To je dejanje nekoga, ki ima korajžo. Največja korajža je priznati zmoto in se najprej opravičiti tistim, ki so prizadeti. Le tako se hitreje in uspešno odpravljalo posledice, koliko je to možno. Upam, da bo ta svetel zgled odgovornega delovanja spodbudil tudi druge, ki bi lahko pa si ne upajo. Kako lepši bi biil svet če bi bilo več iskrenih priznanj, opravičil in odpuščanja. Skupen dogovor in složno delo sta potem skoraj samoumevna.

moat

Očitno vsi tisti, ki kar povprek pljuvate, sestavka niste prebral ali ste ga prebrali površno ali pa ste že preveč zaslepljeni in vam ni pomoči. Priznala je, da je podpisala, kar jo sedaj kot človeka boli. In med vrsticami povedala, da bi bila bolečina manjša, če bi se lahko odločila drugače. Če bi v tem projektu sodelovala bi videla, da gre za nekaj kar jemlje in omejuje svobodo nam (in tudi njej) kot posamezniku in čemur bi se nedvomno uprla, ne glede na posledice. Toda, pooblastili so jo le za podpis nečesa, o čemur je bila zaradi drugih obveznosti le površno seznanjena. In ker se je vse skupaj odvijalo v Tokiju, je ACTO pač podpisala (lahko pa bi se ACTO podpisovalo kje drugje in bi sedaj pljuvali po nekomu drugemu). Torej delala je po navodilu delodajalca, čeprav to zdaj obžaluje in bi sedaj ravnala drugače. Potrebno je pokazati na tiste, ki so ji podpis ACTE naročili in jo tudi pooblastili; ti so krivci, če jih že iščete. Sicer je res, da je krivec vlada, kot kolektivni organ. Dejstvo pa je, da je to odločitev nekdo forsiral, zagovarjal, jo tudi predlagal in verjetno na njej vztrajal. Ta je tisti, ki je dejansko odgovoren (ključno je vprašanje, kaj ga je pri tem vodilo).

cyc

Gospa se je opravičila, čeprav so ji podpis pravzaprav naročili z višje instance ... jaz bi si bolj želel v njenem zapisu prebrati tudi, kaj lahko Slovenija kot država stori, da se temu škodljivemu sporazumu vseeno izognemo. Če se ne motim, se je omenjalo, da bi moral to še parlament ratificirati, tako naš kot evropski. Glede na to, da je Nemčija podpis zavrnila, nekaj upanja verjetno ostaja. V vsakem primeru pa bi morali bolj gledati na to, kaj lahko še naredimo ...

Ne spreglejte