Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 4. 2008,
18.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 8. 4. 2008, 18.12

8 let

Brezigarjeva zavrača namige o odhodu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Generalna državna tožilka Barbara Brezigar zavrača namige o odhodu.

Kot je dejala, zaenkrat trdno vodi slovensko državno tožilstvo. "Pred nami je veliko dela, to je resno delo in zaenkrat o čem drugem niti ne razmišljam," je še poudarila.

Kolegom v celoti zaupa

Po besedah Brezigarjeve bo razpis za novega vodjo skupine za pregon organiziranega kriminala razpisan takrat, ko bo Harij Furlan odšel na mesto mednarodnega tožilca v BiH. Kot je povedala, delo skupine poteka "normalno" in tudi "nikoli ni bilo moteno." Dodala je, da kolegom, ki delajo v skupini, v celoti zaupa.

Pretiranega pomanjkanja kadrov ni Na vprašanje, kolikšno je pomanjkanje tožilskega kadra, je generalna državna tožilka pojasnila, da je bila večina dozdajšnjih razpisov uspešnih. Kot je dejala, "nekega takega pomanjkanja, ki bi kazalo na kakšen resen problem, ni".

Preiskava gradbenikov poteka

Glede preiskave, povezane z nepravilnostmi pri gradnji letališkega stolpa, v katere so bila vpletena nekatera največja slovenska gradbena podjetja, je Brezigarjeva povedala, da državni tožilci skupaj s policijo resno delajo pri zadevi. Oni so po njenih besedah tudi edini, ki točno vedo, v kateri fazi je zadeva. "V glavnem so se resno posvetili samo tej zadevi," je dejala.

Kdaj bodo gradbeniki na sodišču? Na vprašanje, kdaj bi lahko primer prišel na sodišče, je generalna državna tožilka odgovorila, da je trenutno ena zadeva na sodišču, druga pa pri preiskovalnemu sodniku, medtem ko drugih zadev ne želi "napovedovati". Napovedi s strani generalne državne tožilke bi po njenih besedah lahko pomenile povsem neutemeljene pritiske na delo državnih tožilcev. "Ko bo zadeva pripravljena tako, kot je potrebno, bodo seveda državni tožilci ukrepali naprej in zadevo poslali na sodišče," je dejala.

Brez komentarja o napovedani stavki Današnje prekinitve dela sodnikov in napovedi, da bodo stavkali, če vlada ne bo izpolnila njihovih zahtev, pa Brezigarjeva ni želela komentirati.

Ne spreglejte