SiolNET. Novice Slovenija
2,92

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Branimir Štrukelj je dobil novo nasprotnico #video

2,92

termometer

Na mestu glavnega vladnega pogajalca s sindikati javnega sektorja, ki jih vodi Branimir Štrukelj, bo ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja nadomestila generalna sekretarka vlade Lilijana Kozlovič, doslej njegova namestnica v pogajalski skupini. Kot je dejal premier Miro Cerar, je njegova želja, da se pogajanja nadaljujejo nemudoma, torej že v petek oz. v prihodnjih dneh.

Video: Planet TV

Koprivnikarja so razrešili na njegovo željo, saj je ocenil, da bi morda lahko prav zamenjava v vodstvu pogajalske skupine ta pogajalski proces sprostila in intenzivirala, je na novinarski konferenci po seji vlade dejal Cerar.

"To je tudi moja želja," je zagotovil premier in dodal, da je zato danes že naročil Kozlovičevi, da nemudoma, če je mogoče že v petek oziroma takoj v naslednjih dneh, nadaljuje s pogajanji. Ker je bila Kozlovičeva doslej namestnica vodje pogajalske skupine, je bila v pogajanja že doslej tesno vpeta, kar pomeni, da gre za kontinuiteto, je dejal premier.

Na mestu glavnega vladnega pogajalca s sindikati javnega sektorja bo ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja nadomestila generalna sekretarka vlade Lilijana Kozlovič. Na mestu glavnega vladnega pogajalca s sindikati javnega sektorja bo ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja nadomestila generalna sekretarka vlade Lilijana Kozlovič. Foto: STA

Poudaril je, da je interes države, da skušajo v čim krajšem možnem času doseči nek kompromisni dogovor, ki bo sprejemljiv tako za sindikate kot tudi za vlado v smislu, da bo ostal v razumnih javnofinančih okvirjih.

Potem ko so sindikati zavrnili zadnji vladni predlog o enoodstotnem dvigu plačne mase, je Cerar danes dejal, da je odklonilni odnos sindikatov do teh zadnjih izhodišč znak vladi, da mora nemudoma pripraviti drugačna izhodišča.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 11
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin