Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 9. 2024,
20.34

Osveženo pred

2 uri, 35 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,47

Natisni članek

Natisni članek

kurilno olje gorivo dizel bencin

Sobota, 7. 9. 2024, 20.34

2 uri, 35 minut

Bencin in dizel se bosta pocenila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,47
Odprtje bencinskih servisov Petrol Barje | Cene naftnih derivatov se izračunavajo na podlagi metodologije, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar–evro. | Foto STA

Cene naftnih derivatov se izračunavajo na podlagi metodologije, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar–evro.

Foto: STA

Po poročanju portala Moje finance se bosta bencin in dizel izven avtocest v torek pocenila. To se bo zgodilo v primeru, da vlada ne bo spremenila trošarin in marž. 

Cena dizelskega goriva se bo znižala za približno 2,5 centa na liter in bo znašala 1,5 evra. Za 50-litrski rezervoar boste tako odšteli 75 evrov. 

Cena bencina pa bo nižja za približno štiri cente in bo znašala 1,45 evra. Za 50 litrov boste morali odšteti 72,5 evra. 

Nižja bo tudi cena kurilnega olja, ki se bo pocenilo za približno 2,5 centa. Zanj boste po novem odšteli 1,1 evra na liter. 

Cene pogonskih goriv na avtocestnem križu se oblikujejo prosto

Cene naftnih derivatov se izračunavajo na podlagi metodologije, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar–evro. Modelske cene se izračunavajo na podlagi 14-dnevnih povprečij cen mineralnih naftnih derivatov.

Vlada je sicer konec meseca avgusta na dopisni seji s spremembo uredbe o načinu določanja in obračunavanja prispevkov za zagotavljanje podpor proizvodnji električne energije v soproizvodnji z visokim izkoristkom in iz obnovljivih virov energije odpravila oprostitev plačila tega prispevka pri dizelskem gorivu.

gorivo dizel bencin črpalka
Novice Naftni derivati cenejši
Gorivo
Novice Znane so nove cene pogonskih goriv
BYD seagull
Avtomoto Bencin v manjšini? Kitajcem je očitno uspel velik mejnik.
Ne spreglejte