Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 6. 2008,
16.01

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 17. 6. 2008, 16.01

8 let, 5 mesecev

Anderlič: Dvomim, da naj bi šlo pri Trilogiji za računovodsko napako

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
"Ker je v računovodsko kontrolo vključenih večje število ljudi, dvomim, da naj bi šlo v primeru nakazila 600.000 evrov, ki jih je ministrstvo nakazalo podjetju Trilogija, za računovodsko napako."

Kot je zapisal predsednik odbora DZ za obrambo Anton Anderlič, takega izplačila verjetno ne more podpisati kdor koli. Pri tem je Anderlič v javnem pismu, ki ga je poslal na ministrstvo za obrambo in kabinetu ministra, poudaril, da "izplačila zneska 600.000 evrov verjetno ne more podpisati kdor koli na ministrstvu za obrambo, pač pa le odgovorne osebe, ki jih za ta dejanja lahko pooblasti predstojnik organa, minister".

Kdo je odgovoren za nastalo škodo?

Predsednik odbora tudi ne želi, da bi se omenjena zadeva prevalila na pleča davkoplačevalcev. Ministra zato poziva, da pripravi izčrpno poročilo in z njim seznani odbor za obrambo, hkrati pa tudi pričakuje, da "javno pojasni, za kaj je šlo v omenjenem primeru oziroma kdo je odgovoren za nastalo škodo".

Kot je v svojem pismu zaključil Anderlič, pa tudi pričakujejo, da minister ne bo poskušal dokazati, "da nihče z ministrstva z omenjeno stvarjo nima nič".

Kot so v ponedeljek v zvezi z omenjenim nakazilom pojasnili na ministrstvu, je "minister za obrambo Karl Erjavec glede tega odredil interno preiskavo, s katero se bo ugotovilo, kako se je napaka zgodila in kdo je zanjo odgovoren." Na podlagi preiskave bodo sprejeti tudi ustrezni ukrepi, so še zapisali.

Ne spreglejte