Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 1. 2011,
20.01

Osveženo pred

7 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 4. 1. 2011, 20.01

7 let, 6 mesecev

Tožilci želijo razširiti preiskavo Zidarjevih poslov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Skupina državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala je na ljubljansko okrožno sodišče vložila zahtevek za preiskavo suma zlorabe položaja 24 ljudi.

Po poročanju TV Slovenija naj bi šlo za razširitev preiskave poslovanja SCT z navideznimi podjetji, ki so jo začeli že pred časom. SCT naj bi posloval z navideznimi družbami Pred dvema letoma je namreč policija med hišnimi preiskavami iskala sledi za nekaj milijoni evrov, ki so domnevno poniknili pri poslovanju SCT s temi navideznimi družbami. Za sumljivimi posli naj bi stali predsednik uprave SCT Ivan Zidar in njegovi najožji sodelavci, zoper katere je bila v začetku lanskega decembra že vložena obtožnica zaradi domnevnega pranja denarja, zlorabe položaja in utaje davkov.

Za 2,2 milijona evrov davčnih utaj Sporne posle s fiktivnimi podjetji za obdobje med letoma 2004 in 2006 je preiskoval posebni davčni urad, ki je ugotovil za 2,2 milijona evrov davčnih utaj. Na podlagi tega so kriminalisti konec leta 2008 sprožili obsežno kriminalistično preiskavo.

Nepravilnosti povezane s svetovalnimi storitvami Kot je ob tem poročala TV Slovenija, so domnevne davčne nepravilnosti večinoma povezane s svetovalnimi storitvami, saj naj bi fiktivna podjetja prejemala nakazila za svetovalne storitve, ki niso bile nikoli opravljene, pri čemer naj bi denar dvignili z računa in ga nato poslali nazaj v Slovenijo.

Ne spreglejte