Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 5. 2017,
22.11

Osveženo pred

6 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Slovenski startup leta startup Viar

Sreda, 10. 5. 2017, 22.11

6 let, 12 mesecev

Slovenski start-up leta 2017 je podjetje Viar

Slovenski start-up, ki je prepričal Disney, Microsoft, Samsung in Bosch

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Viar, startup | Foto Podim

Foto: Podim

Podjetje Viar je na slovesnem koncu prvega dne mednarodne konference Podim v Mariboru prejelo nagrado slovenski start-up leta 2017.

Za naziv se je potegovalo šest zagonskih podjetij, in sicer tri podjetja v najzgodnejši fazi razvoja iz tekmovanja Startup Slovenija ter tri podjetja, ki so jih nominirali aktivni deležniki slovenskega start-up ekosistema.

Viar uporabljajo Disney, Microsoft, Samsung in Bosch

Podjetje je razvilo spletno platformo Viar 360, ki poenostavlja proces ustvarjanja vsebin v virtualni resničnosti. Platforma namreč uporabnikom, ki so tehnično slabše podkovani, omogoča, da brez programiranja v virtualni resničnosti ustvarijo privlačne interaktivne zgodbe in jih objavijo v svojih aplikacijah, na spletnih straneh ali družbenih omrežjih. Po objavi pa Viarjeva vgrajena analitična orodja spremljajo uporabo ter vedenje uporabnikov. Viar 360 že uporabljajo podjetja, kot so Disney, Microsoft, Samsung in Bosch.

Podjetje Viar bo za nagrado prejelo osebno svetovanje partnerja elitnega ameriškega pospeševalnika 500 startups Marvina Liaoa ter paket Pioneers Festivala na Dunaju.

Katere težave rešuje Viar?

Ljudje v večmilijardnih industrijah, kot so učitelji, novinarji, trenerji v korporacijah in drugi, v tehnologiji virtualne resničnosti vidijo izjemen potencial in bi jo želeli pri svojem delu tudi uporabljati, vendar pa je za 98 odstotkov teh ustvarjanje interaktivnih VR-vsebin preprosto preveč zapleteno.

Spletna platforma VIAR 360 ta proces znatno poenostavi, saj je najbolj intuitivna spletna platforma za ustvarjanje vsebin, ki uporabnikom omogoča, da s pomočjo 360-stopinjskih fotografij in videoposnetkov v krajšem času ter z manj truda in brez znanja programiranja ustvarijo privlačne zgodbe v virtualni resničnosti, so zapisali organizatorji konference.

Pri izboru slovenskega star-upa leta komisija ocenjuje, ali je podjetje uspešno potrdilo vrednost svojih izdelkov na trgu, ali podjetje vodi kompetentna, predana in dobro organizirana ekipa z jasno vizijo in komplementarnimi znanji in izkušnjami ter ali ima podjetje potencial za uspešno poslovanje in rast.

Z nagrado slovenski start-up leta želijo ključni deležniki slovenskega start-up ekosistema izpostaviti in nagraditi podjetja ter njihove ekipe, ki so s svojo vztrajnostjo, globalnimi dosežki ter drzno razvojno vizijo zgled v domačem in globalnem startup okolju, so še zapisali v iniciativi Startup Slovenija, ki skupaj s partnerji organizira konferenco Podim.

Lani zmagali Nizkocenovci

V lanskem letu je nagrado slovenski start-up leta prejelo podjetje Nizkocenovci. V tem razvijajo tehnološko platformo GoAvio za povezovanje nizkocenovnih poletov z železniškimi in avtobusnimi prevozi, s katero uporabnikom velikih spletnih iskalnikov letalskih prevozov, kot je na primer Skyscanner, zagotavlja (naj)cenejše možnosti za prevoz.

Ne spreglejte