Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 9. 2012,
9.31

Osveženo pred

7 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 21. 9. 2012, 9.31

7 let, 7 mesecev

Na razpis za opremljanje predora Markovec prispele štiri ponudbe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Na razpis javnega naročila za izvedbo in vzdrževanje elektro in strojne opreme predora Markovec so prispele štiri ponudbe.

Ponudniki so družbe J.V. Dürr, VNET in Entes, družbe J.V. Iskra sistemi, Riko, IMP, Javna razsvetljava in Technix, družbi J.V. Traffic design in italijanski Satrel ter družbi J.V. Tenzor in Dalekovod Zagreb.

Izvajalec bo moral v celoti zagotavljati popolno funkcionalnost sistema Razpis za izvedbo in vzdrževanje elektro in strojne opreme predora Markovec sicer med drugim zajema izvedbo nadzorno krmilnega sistema za predor Markovec, energetsko napajanje, razsvetljavo in prezračevanje predora, optične povezave, sistem klica v sili, prometno opremo, javljanje požara, radijske naprave, video nadzor in avtomatsko detekcijo prometa ter strojne inštalacije. Izvajalec bo moral v celotnem osemletnem obdobju vzdrževanja v celoti zagotavljati popolno funkcionalnost sistema vključno z zamenjavo eventualno pokvarjenih ali iztrošenih delov.

Glede na dinamiko in uspešno napredovanje del v predoru Markovec ter ob predpostavki, da se čim prej uspešno izvede in zaključi omenjeni postopek javnega naročanja, v Družbi za avtoceste v RS (Dars) ocenjujejo, da bo rok za izgradnjo predora v prihodnjem letu tudi možno doseči.

Ne spreglejte