Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 5. 2022,
11.25

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

dražba FURS

Ponedeljek, 9. 5. 2022, 11.25

1 leto, 11 mesecev

Fursove dražbe po novem prek posebnega portala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Furs | Del portala Fursa, ki je namenjen izvajanju spletnih javnih dražb, je zaprt. Dostop do tega dela je mogoč izključno na podlagi predhodne registracije uporabnika. Ta je mogoča prek zunanjega okolja SI-PASS ali SMS-PASS. | Foto Nebojša Tejić/STA

Del portala Fursa, ki je namenjen izvajanju spletnih javnih dražb, je zaprt. Dostop do tega dela je mogoč izključno na podlagi predhodne registracije uporabnika. Ta je mogoča prek zunanjega okolja SI-PASS ali SMS-PASS.

Foto: Nebojša Tejić/STA

Finančna uprava (Furs) je vzpostavila portal furs.edrazbe.si, ki je namenjen spletni objavi zarubljenih in preostalih premičnin, ki jih Furs prodaja po pravilih zakona, ki ureja davčno izvršbo. Prek portala bo mogoče spremljati aktualne prodaje premičnin in sodelovati na javnih dražbah. Prva spletna javna dražba bo 20. maja.

Kot so danes sporočili s Fursa, je portal sestavljen iz dela, na katerem se objavljajo prodaje premičnin, in dela, ki je namenjen izvajanju spletnih javnih dražb, ki potekajo v živo v realnem času.

"Zainteresirani kupci bodo lahko do podatkov dostopali na enem, varnostno podprtem mestu. Hkrati se bodo s tega mesta prijavili in sodelovali na spletni javni dražbi. Draženje bo anonimno," so pojasnili.

Takšen način po njihovih navedbah zmanjšuje možnost medsebojnega dogovarjanja potencialnih kupcev, ki sodelujejo na klasični javni dražbi, ter tako povečuje učinkovitost prodaj. Dražba je mogoča brez neposrednega stika večjega števila oseb, kar bi lahko bilo pomembno v času protikoronskih omejitvenih ukrepov.

Del portala, na katerem se objavljajo prodaje, je odprt oziroma javen. Uporaba odprtega dela portala je mogoča brez registracije oziroma identifikacije.

Del portala, ki je namenjen izvajanju spletnih javnih dražb, pa je zaprt. Dostop do tega dela je mogoč izključno na podlagi predhodne registracije uporabnika. Ta je mogoča prek zunanjega okolja SI-PASS ali SMS-PASS.

odprtje teras Ljubljana lokali bar terasa
Novice 100-odstotna rast števila gostinskih podjetij v Sloveniji
Pro plus
Novice POP TV hoče od Telekoma več denarja. Bodo vse to morali plačati naročniki?
Petrol, elektrika
Novice 50 davkoplačevalskih milijonov gospodarstvu zaradi dražjih energentov
Ne spreglejte