Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Četrtek,
14. 4. 2016,
13.11

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

4

Natisni članek

TEŠ 6 Stavka

Četrtek, 14. 4. 2016, 13.11

2 meseca, 2 tedna

Direktor Teš pojasnil, zakaj se je zaklenil v komandno sobo (video)

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

4

Arman Koritnik | Foto Matjaž Vertuš

Foto: Matjaž Vertuš

Vodstvo Termoelektrarne Šoštanj mora po navedbah direktorja Armana Koritnika med splošno stavko v energetiki zagotoviti nemoteno in zanesljivo obratovanje šestega bloka termoelektrarne.

Koritnik je na današnji novinarski konferenci v Šoštanju zavrnil očitke, da je vodstvo termoelektrarne Šoštanj (Teš) izvajalo psihične pritiske na zaposlene med stavko.

Ker je eden od delavcev med stavko prejšnji teden nepooblaščeno prevzel upravljanje Teša 6, se je Koritnik na podlagi varnostne analize odločil, da poveča število varnostnikov. Omenjenemu delavcu pa so v družbi izrekli opozorilo pred izredno odpovedjo delovnega razmerja zaradi nespoštovanja delovne zakonodaje, je danes povedal prvi mož Teša.

Koritnik bo storil vse, da do izpada šestega bloka med stavko ne bo prišlo

Glede torkovega zaprtja v komandno sobo šestega bloka je Koritnik pojasnil, da se je med zaprtjem pogovarjal s pooblaščenimi delavci o operativnih zadevah. Poudaril je tudi, da v komandno sobo lahko vstopijo le pooblaščene osebe z delovnim nalogom.

"Zame je ključno, da zagotovimo zanesljivo in varno oskrbo z električni energijo iz Teša 6. Storili bomo vse, da do izpada bloka ne bi prišlo tudi ob napovedi zaostrovanja stavke", je dejal Koritnik.

Opozoril je, da bi vsako nepooblaščeno upravljanje s Tešem 6 ogrozilo garancijo za to energetsko napravo in dodal, da ekipa francoskega Alstoma kot proizvajalca tehnologije spremlja delovanje bloka tudi med garancijsko dobo.

V Tešu tudi delovna inšpekcija

Po Koritnikovi oceni stavka v energetiki ni uperjena proti Tešu, ampak proti vladi. Ocenjuje tudi, da si Teš zaradi stavke ne more privoščiti kakršne koli škode, ker v družbi poteka tudi proces prestrukturiranja.

V Tešu se je danes mudila tudi delovna inšpekcija, ki se je želela seznaniti s potekom stavke.

Glede programa preseženih delavcev, na katerem se je znašlo 118 delavcev, je Koritnik dejal, da bo v petek sprejet. 92 delavcem bo tako Teš ponudil premestitev na druga delovna mesta v elektrarni, 26 pa bodo delo skušali poiskati pri drugih delodajalcih.

Ker je tarifni plačilni sistem v Tešu zastarel, je Koritnik napovedal, da naj bi še letos uvedli tudi sodobnejši plačni sistem.

Nadzorniki iščejo generalnega direktorja HSE

Nadzorni svet HSE z razpisom, objavljenim v današnjih Delu in Dnevniku, išče generalnega direktorja družbe. Zdajšnjemu generalnemu direktorju Blažu Košoroku, ki je vodenje HSE prevzel leta 2012, novembra namreč poteče štiriletni mandat, prijave kandidatov pa nadzorniki zbirajo do 11. maja.

Ne spreglejte