Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 9. 2010,
13.49

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 20. 9. 2010, 13.49

8 let, 3 mesece

"Wakeboardanje po ulicah je večji užitek kot po morju"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Wakeboardanje po poplavljenih ulicah je mnogo večji užitek kot po morju, nam je povedal eden od Ljubljančanov, ki so se na deski peljali po poplavljenih viških ulicah in iških poljih.

Trije mladi Ljubljančani so tako navdušeni nad wakeboardanjem, da so takoj, ko so videli poplavljeno Ljubljano, začeli razmišljati, kako bi jo izkoristili. Najprej so razmišljali o surfanju, a zato ni bilo dovolj vetrovno.

Bistveno bolj nevarno Zato so se odločili, da bodo izvedli različico svojega zimskega uličnega športa. Zadnji dve zimi jih je namreč po zasneženi Ljubljani vlekel osebni avtomobil.

Zato so si v noči s sobote na nedeljo oblekli neoprenske obleke, si nadeli čelade, eden od njih še rešilni jopič. Vrv so zapeli za avtomobil in se zapeljali.

Wakeboardanje je podobno smučanju na vodi, le da ne uporabljajo smuči, ampak desko. Deskarja po vodni gladini vleče čoln ali vlečnica. Vožnja po mestnih ulicah ni bistveno drugačna kot po morju ali jezeru, vendar je zaradi okoliščin bistveno nevarnejša.

Avtomobilu pregorela sklopka "Vožnja sama ni drugačna, ampak občutek je povsem drugačen," je za SiOL povedal eden od njih. "Levo avtomobil, desno avtomobil, tu en količek , tam en količek, semafor …" Vozili so okoli 30 km/h, enako hitro kot na morju. Najdaljša posamezna pot je bila dolga okoli 800 metrov.

Dodatna previdnost je bila potrebna tudi, ker je bila voda globoka le okoli pol metra, in zaradi opazovalcev, ki so jih pritegnili. Voznik avtomobila pa mora paziti, da ne spelje prehitro in da vozi z enakomerno hitrostjo. Pozoren mora biti na deskarja, ki ga vleče, in nase, da ne zapelje s ceste ali v opazovalce. Paziti mora tudi na avtomobil. Speljati mora zelo previdno in pri tem upoštevati upor vode. Na enem od avtomobilov je pregorela sklopka.

Policisti ne morejo napisati kazni V nedeljo dopoldne so se znova odpravili na Vič, a je bila voda pregloboka za avtomobil. Zato so se odpeljali na Ig, kjer jih je znanec z džipom zapeljal po poplavljenem polju. Tu je bilo nevarno predvsem zaradi električnih pastirjev in bodečih žic na polju.

To so jim povedali tudi policisti, ki so prekinili njihovo zabavo, češ da je prenevarna. Obenem so jim priznali, da jih ne morejo kaznovati, ker za njihovo početje ni predvidena nobena kazen.

Danes bodo poskušali znova, če bodo še našli kakšen primeren kraj. Pridružilo se jim bo še nekaj prijateljev, ki so se navdušili, ko so videli videoposnetke. Drugače pa bo treba za deskanje po ulicah počakati na prvi sneg ...

Ne spreglejte